World

Romania: Exercițiu de combatere a migrației ilegale pe Marea Neagră, în scopul creşterii nivelului de cooperare operativă între structurile M.A.I.


La data de 5 octombrie 2017, la Constanța,  Garda de Coastă a participat la un exercițiu demonstrativ organizat, în cadrul cursului “Challenges of securing maritime areas for the European Union”, de către Colegiul Naţional de Afaceri Interne (CNAI) din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare (ESDC)  de pe lângă Consiliul UE.

1504509804276-1315-S4

Exercițiul a avut ca scop creşterea nivelului de cooperare operativă între structurile Ministerului Afacerilor Interne, prin punerea în aplicare a procedurilor standard de operare pentru gestionarea unei situații de criză generate de un aflux de imigranți în zona litoralului Mării Negre. De asemenea, în cadrul simulării s-a pus accent pe verificarea modului de integrare al capacităţii operaţionale al structurilor cu atribuții pe linia combaterii fenomenului migrației ilegale şi verificarea în teren a modului de cooperare şi sincronizare al activităţilor desfășurate potrivit competentelor.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unui exerciţiu de combatere a migrației ilegale pe Marea Neagră, care a constat în identificarea unei nave cu migranți care se îndrepta dinspre coastele Turciei spre țărmul românesc, intervenția operativă pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, identificarea traficanților și derularea operațiunilor de debarcare, acordare de îngrijiri medicale, identificare și amprentare.

La activitate au participat reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcţia Generală Management Operaţional, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului General de Aviație al MAI, Colegiului Naţional de Afaceri Interne, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale și participanți români și străini la curs.

În cadrul exercițiului, Poliţia de Frontieră Română a participat cu 3 mijloace de mobilitate navală  aflate în dotarea Gărzii de Coastă – o navă maritimă de intervenţie proiect Shaldag  MK 4, o navă maritimă de remorcaj şi salvare proiect SRS 405 şi o ambarcaţiune din clasa 4 din dotarea G.N. Constanţa.

Pe întreaga perioadă a derulării exerciţiului, activitatea a fost coordonată de către Centrul Operaţional S.C.O.M.A.R. (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra), aflat la sediul Gărzii de Coastă.

VIDEO
exercitiu-de-combatere-a-migratiei-ilegale-pe-marea-neagra.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/garda-de-coasta/i-exercitiu-de-combatere-a-migratiei-ilegale-pe-marea-neagra-in-scopul-cresterii-nivelului-de-cooperare-operativa-intre-structurile-mai—10601.html

Advertisements

Categories: World

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s