Law Enforcement

Romania: Politia Romana- „Educația rutieră, educație pentru viață!” – „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”- ziua 5


Nr.  1340  din 6 octombrie  2017

 – „Educația rutieră, educație pentru viață!” –  „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”- ziua 5

 Ziua siguranței rutiere încheie astăzi Săptămâna Prevenirii Criminalității.

Oameni care trec, pe trotuare, cu paşi grăbiți, maşini care circulă tumultuos prin oraşe.

Pentru o clipă, să oprim timpul să ne gândim că, de conduita noastră pe stradă, depinde viaţa noastră şi a celor din jur.

Acțiunea polițienească de astăzi, din ţară, a arătat cât de important este să fim mai atenţi, mai prudenţi, mai calmi, fie că suntem pe jos, fie la volan, pe bicicletă sau motor.

Copii, adulți, astăzi au ascultat, în întâlnirile cu poliţiştii, în trafic, au privit, au participat la propria lor siguranță. S-au bucurat de sesiuni de informare, concursuri rutiere, simulări de accidente. În clase, locuri publice, intersecții, au primit sfatul poliţistului și-au conștientizat că pericolul poate veni și de pe stradă dacă regulile rutiere sunt ignorate.

 “Marșul împotriva vitezei”, colaborarea cu Filiala de Cruce Roşie pentru simulare a unui accident de circulaţie în care este implicat un biciclist şi acordarea primului ajutor, „Tramvaiul siguranței rutiere”, au fost doar câteva dintre sutele de activităţi pregătite pentru astăzi în ţară.

Patrule şcolare de elevi au fost angrenate în acţiuni, cei mici putând fi „poliţişti” pentru câteva ore. Ei s-au implicat cu seriozitate în misiunea pe care au primit-o de la polițiști și au demonstrat că și-au însușit cunoștințele dobândite de-a lungul anului în cadrul activităților preventive. Copiii din patrulele școlare, supravegheați atent de polițiștii, și-au îndrumat colegii să traverseze întotdeauna în mod corect partea carosabilă, iar pe conducătorii auto i-au sfătuit să acorde întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară, pe trecerea de pietoni.

În zeci de şcoli din judeţe au avut loc  ore de educație rutieră, în scopul conștientizării copiilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră, pentru a preveni victimizarea acestora.

 Una din activități preventive atractive ale zilei a constituit-o „TRAMVAIUL SIGURANȚEI RUTIERE!”, care a circulat azi în municipiul Oradea și a găzduit o lecție inedită de educație rutieră, susținută de polițiștii rutieri și de la prevenirea criminalității.

În alte şcoli, la lecţiile de dirigenţie, s-a discutat despre semnificația transportului local, noțiuni fundamentale în trafic, reguli de comportament. Polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere în cadrul  concursului „Ghicește indicatorul rutier!”. Totodată, polițiștii i-au sfătuit pe copii despre cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

 

Advertisements

Categories: Law Enforcement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.