Defense News

Romania: Secretarul de stat Mircea Duşa, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est


Secretarul de stat Mircea Duşa participă, în zilele de 10 și 11 octombrie, în Georgia, la Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South Eastern Europe Defence Ministerial – SEDM).

mircea-dusa-a-batut-la-usa-unpr-249041-1

Agenda reuniunii cuprinde discuții privind intensificarea cooperării  politico-militare între statele membre ale procesului SEDM, în scopul consolidării stabilității şi securității în Europa de Sud-Est.

De asemenea, dezbaterile vizează evoluţiile mediului de securitate din regiune, prilej pentru  România de a reconfirma angajamentul faţă de proiectele derulate în cadrul iniţiativei, precum şi de a susţine propunerile de consolidare a SEDM, ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est.

Anual, la nivelul SEDM au loc întâlniri cu caracter decizional ale miniştrilor apărării, precum şi sesiuni dedicate consultării militare cu locţiitorii şefilor de state majore generale.

În marja reuniunii, secretarul de stat Mircea Duşa va avea o întâlnire bilaterală cu prim-locţiitorul ministrului apărării din Georgia, Lela Chikovani.

Pe lângă Georgia, în calitate de țară organizatoare, la acest eveniment sunt reprezentate Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Macedonia, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina și Moldova – țară cu statut de observator.

Secția Presă

Advertisements

Categories: Defense News

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.