World

Romania: Doi iranieni care intenţionau să intre în România cu paşapoarte false, depistați de poliţiştii de frontieră de la Otopeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Aeroportul Internaţional Bucureşti “Henri Coandă” au depistat doi cetățeni iranieni care au încercat să intre ilegal în țară, folosindu-se de documente de călătorie israeliene false pentru care au declarat ca au plătit 20.000 euro.

În ziua de 12 octombrie a.c., la ora 08.30, la P.T.F. Aeroportul Internaţional Bucureşti “Henri Coandă”  s-au prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursă din direcția Istanbul, două persoane, un bărbat și o femeie, care s-au legitimat cu pașapoarte cu însemnele autorităților israeliene.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că pașapoartele persoanelor în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele acestora documentele autentice, ocazie cu care au constatat că sunt cetățenii iranieni, soț și soție, în vârstă de 29, respectiv 23 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au obținut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 20.000 de euro și au recurs la această metodă pentru deoarece nu deţineau vizele necesare pentru a călători în vestul Europei.

Cetățenilor iranieni nu li s-a permis intrarea în țară, fiind returnați cu o cursă în direcția Istanbul și li s-a aplicat interdicție de a intra pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-doi-iranieni-care-intentionau-sa-intre-in-romania-cu-pasapoarte-false-depistati-de-politistii-de-frontiera-de-la-otopeni-10653.html

Advertisements

Categories: World

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.