Skip to content
Advertisements

Romania: Autoturism marca Toyota RAV4 clonat, depistat la frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad – I.T.P.F. Timişoara au depistat un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, care intenţiona sa introducă în România un autoturism marca Toyota RAV 4, clonat” după alt autoturism, aflat în circulaţie în Spania.

În data de 05.11.2017, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a intra in România un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și ucraineană, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism marca Toyota RAV 4, înmatriculat în Spania.

1510044586278-1593-S4

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentele de identitate, şoferul a prezentat şi certificatul de înmatriculare, document care avea însemnele autorităţilor spaniole.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document original, aflat în uz, acesta fiind fals. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul din punctul de frontiera are aceleaşi elemente de identificare  cu un alt autoturism care se află în circulaţie Spania, în posesia proprietarului.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost contactată de un cetățean ucrainean, care îi propusese să conducă autoturismul până în Ucraina în schimbul unei sume de bani şi nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare este falsificat și nici de faptul că autoturismul condus este o “clonă”.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, uz de fals și conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Autoturismul în valoare de aproximativ 117.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i–autoturism-marca-toyota-rav4-clonat-depistat-la-frontiera-10863.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: