Independenta Justitiei un pericol pentru politic si corupti?

Demonstratiile in sprijinul independentei sistemui judiciar, al Justitiei din Romania prind accent politic .

Independenta Justitiei a ajuns la un nivel in opinia Legislativului si a coalitiei de guvernamant ,, un stat paralel'”

Rand pe rand politicieni, acoliti, functionari , politisti, magistrati, doctori, profesori, au fost cercetati si mai apoi judecati pentru coruptie.

Ce contesta politicul la presiunile  nevazute si vazute ? Metodele folosite la prinderea lor? Atitudinea anchetatoriilor?  Faptul ca legea este blanda  pentru astfel de fapte  nu se oberva o inasprire a  sanctiunilor privind coruptia sau abuzul de orice fel.

Coruptia nu este singura problema  a instantelor, avem de a face cu cazuri grave de trafic, prostitutie, daune civile, recalculari de pensii, procese de zeci de ani…acestea nu conteaza.

Instantele vor avea cauze mai putine?  Cetatenii vor fi mai onesti? Vor judeca Opinia Publica , strada, barfele sau  politicienii impinsi de la spate de catre contribuabilli lor ?

Independenta Justitiei generic spus  este una dintre libertatile castigate dupa 1989 si demonstreaza  functionarea Statului Roman.

Daca poporul isi face griji pentru ca Justitia este prea independenta si  se ajunge  sa fie cercetat  atunci trebuie sa isi faca griji  serioase ce reprezentanti voteaza pentru ca  s-ar putea sa nu mai aiba ce vota si cine candida.

By

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.