Breaking News

#Breaking: Romania- Comportamentul abuziv, violent al politistilor si jandarmilor constituie deja primul caz de cercetare penala

Agentia Britanica de Stiri a scris in materialele sale despre pericolele si abuzul la care cetateanul roman poate fi  oricand victima.  Sub pretextul si motivul unui control de rutina fara sa se constate infractiune sau infractiuni  cetatenii sunt opriti in trafic  si umiliti de catre politisti  (ordine publica sau rutieri).

politia

Competentele politistilor rutieri sunt  si ale celor de la Ordine Publica?   Practic vaneaza in trafic  in functie de limuzina, de numarul de imatriculare si ti se face pielea gaina de motivele invocate de catre acestia… ,,ati avut centura?,  nu vreti sa va legitimati?…In timp ce ei nu sunt in stare sa raspunda  pentru ce ati fost oprit motivand controale de rutina   (incident petrecut la Pitesti unde politistii unei sectii de politie  vaneaza soferii in trafic la ore de varf.)

Dosarul inregistrat  pentru comportament abuziv, lipsire de libertate in privinta  celor retinuti  confirma apucaturile  de grup infractional al celor cercetati

,,

În completarea informațiilor ce au făcut obiectul comunicatului de presă emis pe data de 24 noiembrie 2017 privitor la înregistrarea unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă de către patru polițiști și patru jandarmi, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de ieri, procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus prin ordonanță extinderea in rem a cercetărilor cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 Cod penal, abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, și neglijență în serviciu, prev. de art. 298 Cod penal.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, în cauză a fost dispusă prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de patru persoane (trei polițiști și un jandarm) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 1 și 2 Cod penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. a și e Cod penal, iar față de alte trei persoane (un polițist și trei jandarmi) pentru complicitate la săvârșirea aceleiași infracțiuni.

Reamintim că dosarul a fost înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor, după ce pe data de 22 noiembrie 2017 un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism în baza suspiciunii că în acesta s-ar afla o persoană urmărită general. Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, polițiștii au imobilizat pe cei doi ocupanţi ai maşinii oprite, după care i-au condus la o secție de poliție din Timişoara pentru verificări şi identificare. Cei doi ocupanți ai mașinii au ajuns apoi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde au primit îngrijiri medicale, susținând că au fost agresați de polițiști și jandarmi.

Menționăm că cercetările în cauză sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză. “

 

Agentia Britanica de Stiri News247World Press  atrage atentia ca acest tip de comportament  este impotriva drepturilor fundamentale si ca nu se justifica  primitivismul si barbaria  justificand  la adapostul legii  astfel de comportament.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.