M.Ap.N.: Ședința Colegiului Ministerului Apărării Naționale

Ședința Colegiului Ministerului Apărării Naționale

 Luni, 8 ianuarie, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a prezidat, la sediul M.Ap.N., prima şedinţă din acest an a Colegiului Ministerului Apărării Naționale.

Tema principală de discuţie a fost bugetul pentru 2018, însistându-se pe programele de înzestrare, în contextul în care alocările pentru Apărare se menţin conform angajamentelor de a asigura minimum 2 procente din Produsul Intern Brut.

Anul 2018 va însemna şi un plan riguros de acţiune pentru reforma sistemului medical militar. În context, s-a luat în discuţie implementarea deciziei de a dubla numărul de locuri pentru admiterea în Institutul Medico- Militar pentru anul universitar 2018-2019.

Situaţia cazărmilor dezafectate, cu accent pe investiţiile în obiectivul M.Ap.N. de la Băile Herculane, şi opţiunile pentru construcţia unui nou campus al Academiei Tehnice Militare au fost în atenţia membrilor Colegiului şi vor rămâne în analiză în perioada următoare.

                                                                   ***

Colegiul Ministerului Apărării Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în ședințe ordinare trimestriale sau în ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.

            La ședințe participă șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.

Biroul de Presă

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.