Defense News

Romania: Transmitere comunicat de presa al Statului Major al Fortelor Terestre


Începerea unui nou an de instrucţie, în Forţele Terestre Române

 

Luni, 8 ianuarie, în toate unităţile subordonate Statului Major al Forţelor Terestre a fost marcată începerea noului an de instrucţie.

În cadrul activităţilor organizate la nivelul marilor unităţi şi unităţi, comandanţii acestora au prezentat bilanţul anului de instrucţie anterior,  obiectivele şi principalele activităţi pentru anul 2018.

În anul 2017,  militarii Forţelor Terestre Române au participat la 50 de exerciţii majore multinaţionale, 26 desfăşurându-se   în strainătate şi 24 în România. Printre acestea se numără și SABER GUARDIAN-17, cel mai mare exerciţiu la care a participat Armata României după anul 1990, în cadrul căruia s-au antrenat împreună aproximativ 25.000 de militari din 23  de state,  peste 8.000 dintre aceștia fiind încadrați în Forţele Terestre Române.

Pentru anul 2018, intenţia şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, este ca prin executarea instrucţiei şi exerciţiilor planificate, structurile Forţele Terestre Române să se antreneze şi să se pregătească pentru creşterea capacităţii de luptă, în vederea îndeplinirii misiunilor încredinţate, precum şi a aranjamentelor internaţionale asumate de ţara noastră.

Advertisements

Categories: Defense News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s