Law Enforcement

Romania: DIICOT – dosare aflate in lucru

Comunicat de presa 10.01.2018

    La data de 08.01.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 ore, a inculpatului Chiric Mirel, în vârstă de 49 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată și pornografie infantilă, în formă continuată.

…..mai mult

 DIICOT

Comunicat de presa 05.01.2018

    La data de 04.01.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților BEȚA RĂDUCU ALEXANDRU, BĂLUȚĂ EUGEN,  AILINCĂ CONSTANTIN și URSU CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor  de constituire a unui grup infracţional organizat și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Imagini – versiunea pentru download
La datele de 3 și 4 ianuarie 2017, procurorii DIICOT – ST Bacău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău au desfășurat o acțiune care a vizat destructurarea a două grupuri infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice în scopul obţinerii de date informatice.

În cauză s-a reținut că ambele grupuri infracționale au desfășurat  activități de planificare, organizare și procurare a echipamentului specific pe teritoriul României, săvârșind infracțiunile care au determinat constituirea lor fie în state din Vestul Europei, fie în țări situate în zona de Sud – Est a Asiei (Malaiezia și Filipine).

De asemenea, ambele grupuri au avut ca punct comun susținerea logistică oferită de un laborator clandestin localizat pe raza comunei Măgura, județul Bacău, în cadrul căruia au fost produse mai multe tipuri de montaje electronice adaptate în scopul citirii, stocării și transmiterii datelor de carduri bancare.
La data de 3.01.2018, inculpatul Ursu Constantin împreună cu un alt inculpat au fost surprinși în flagrant în timp ce se pregăteau să părăsească teritoriul țării, cu destinația Irlanda, având asupra lor echipamente de skimming.

De asemenea, în cursul aceleiași zi, au fost efectuate 11 percheziții domiciliare pe razele județelor Bacău și Suceava, ocayie cu care au fost  găsite și ridicate echipamente, montaje, subansamble și accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea realizării activităților de skimming.

Cu această ocazie a fost identificat laboratorul situat în comuna Măgura județul Bacău, unde a fost descoperită o cantitate impresionantă de echipamente, schițe tehnice, dispozitive, subansamble și accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea producerii de montaje destinate copierii, stocării și transmiteriii datelor de carduri bancare.

La data de 04.01.2018 Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpaților iar față de alți trei inculpați procurorii DIICOT – ST Bacău au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul BCCO București, IGPF- CSCTFA București – Otopeni, SCCO Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția  Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și IPJ Bacău – Serviciul de Acțiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat de presa 25.12.2017

    La data de 24.12.2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului Teodorescu Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Imagini – versiunea pentru download

…..mai mult

 Comunicat de presa2 22.12.2017

    La data de 21.12.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Demian Ioan pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Imagini – versiunea pentru download

…..mai mult

Read more : http://www.diicot.ro

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.