Skip to content
Advertisements

Romania: Mii de flacoane cu substante anabolizante, confiscate in urma unei actiuni la frontieră


In baza unor informaţii, poliţisti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, ajutaţi de colegi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, au descoperit 175 comprimate, 4.024 flacoane şi fiole, cu diferite substanțe incluse în lista substanţelor interzise, prevăzută în Legea 104/2008, precum şi blanchetele aferente acestora.

Bunurile, în valoare de peste 700.000 lei, au fost retinute, urmând a fi trimise autorităţilor competente pentru distrugere.

În noaptea de 08/09 februarie a.c., pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au  organizat și desfășurat o acțiune specifică în zona de responsablitate.

Astfel, în cadrul acțiunii desfășurate, pe raza localității de frontieră Drânceni, județul Vaslui, au fost identificate în trafic două autoturisme suspecte de a fi folosite în activități de contrabandă.

Colegii noștri au încercat oprirea, pentru control, a unuia dintre autoturisme, moment în care șoferul acestuia a ignorat semnalele efectuate regulamentar și a continuat deplasarea în viteză către localitatea Gorban. S-a procedat la urmărirea autoturismelor suspecte cu semnale luminoase și acustice, concomitent fiind informați colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni cu privire la acest aspect.

În timpul urmăririi, pe raza localității Isaia, șoferul unuia dintre autoturismele suspecte a frânat brusc, a ieșit din mașină și, profitând de întuneric, a dispărut pe raza localității, abandonând autoturismul. Cel de-al doilea autoturism, în care se aflau două persoane de sex masculin, a fost oprit regulamentar de către colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni.

La cercetarea la fața locului, în portbagajul autoturismului abandonat, au fost descoperite trei colete învelite în folie de culoare neagră, prevăzute cu chingi de purtare, care conțineau anabolizante (flacoane, fiole și comprimate) precum și blanchete aferente acestora.

Autoturismele, persoanele, precum și bunurile descoperite au fost aduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui pentru continuarea cercetărilor.

În urma cercetărilor suplimentare efectuate, au fost identificaţi cei trei bărbaţi, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 22 şi 48 de ani. În cele trei colete s-a descoperit cantitatea totală de 19.175 comprimate şi 4.024 flacoane şi fiole, cu diferite substanțe incluse în lista substanţelor interzise, prevăzută în Legea 104/2008, precum şi blanchetele aferente acestora. Cu aceeaşi ocazie s-a stabilit că rolul celui de-al doilea autoturism era de antemergător autoturismului în care erau transportate anabolizantele şi că cei in cauza intentionau sa transporte si comercializeze bunurile pe teritoriul Italiei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura indisponibilizarii autoturismului folosit la transportul produselor descoperite, în valoare de 7.200 lei,  precum şi reţinerea substanţelor anabolizante descoperite, cu o valoare estimată de peste 700.000 lei, în vederea trimiterii acestora autorităţilor competente pentru distrugere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii decontrabandă.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

În data de 09 februarie a.c., în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecre a Frontierei Albița- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, cetățeanul român Andrei V., în vârstă de 35 de ani, conducând un autocamion marca Volvo, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului şi persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control a descoperit ascunse în bagajele personale al lui Andrei V., 120 comprimate cu diferite substanțe incluse în lista substanţelor interzise, prevăzută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii substanţelor anabolizante descoperite şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de33.000 lei.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-mii-de-flacoane-cu-substante-anabolizante-confiscate-in-urma-unei-actiuni-la-frontiera-11908.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: