Law Enforcement

Doi cetățeni iranieni depistați la P.T.F. Moravița cu documente false


Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Moravița au depistat doi cetăţeni din Iran care intenţionau să intre în România folosind pașapoarte false de Luxemburg.

În data de 11.02.2018, ora 17.45în Punctul de Trecere a Frontierei Moravița  județul Timiș, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasageri într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Serbia, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră paşapoarte cu însemnele autorităţilor din Luxemburg.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de identitate ale celor doi pasageri, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu aparatura din dotare.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false, iar cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, în vârstă de 24, respectiv 27 de ani.

Faţă de cele constatate, tinerii au declarat că intenționau să ajungă în state din vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente valabile.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, nepermițându-le intrarea în țară, precum și interzicerea intrării pe teritoriul României timp de 5 ani, aceştia fiind predaţi autorităţilor din Serbia, în vederea continuării cercetărilor.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/i-doi-cetateni-iranieni-depistati-la-ptf-moravita-cu-documente-false-11932.html

Advertisements

Categories: Law Enforcement

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.