Romania: PRECIZĂRI PRIVIND VENITURILE PRIMITE ÎN LUNA FEBRUARIE DE CĂTRE PERSONALUL M.A.I.

R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

COMUNICAT DE PRESĂ

Nr. 35 din 13 februarie 2018

 PRECIZĂRI PRIVIND VENITURILE PRIMITE ÎN LUNA FEBRUARIE DE CĂTRE PERSONALUL M.A.I.

 Plata salariilor personalului MAI se face în ziua de 14 a lunii în curs, pentru munca prestată în luna precedentă. În ceea ce privește norma de hrană, aceasta se plătește raportat la numărul de zile ale lunii în curs.

Având în vedere că luna februarie are 28 de zile, norma de hrană aferentă acestei luni are o valoare diminuată cu aproximativ 100 de lei, în comparație cu luna precedentă, care a avut 31 de zile.

Această situație se înregistrează în fiecare an, fiind bine-cunoscută de personalul din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Reamintim că odată cu încasarea salariilor, aproximativ 8.000 de polițiști, dintre cei 127.000 de angajați ai MAI, nu vor mai încasa sumele aferente sporului de 40% pentru asigurarea continuității serviciului polițienesc de la domiciliu, ca urmare a faptului că acest spor nu mai are temei juridic pentru acordare.

Eliminarea acestui spor nu a fost cauzată de intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acesta fiind acordat printr-un amendament susținut în Parlament cu ocazia adoptării Legii de aprobare a ordonanței nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, cu valabilitate doar pentru 6 luni din anul 2017.

Măsurile dispuse de conducerea MAI de majorare a unor sporuri pentru 28.000 de polițiști au intrat în vigoare de luna aceasta și se vor regăsi în salariile din luna martie 2018.

De asemenea, conducerea Poliției Române, urmează să prezinte soluții pentru reorganizarea programului de lucru al personalului, astfel încât să fie asigurată continuitatea serviciului polițienesc, în paralel cu respectarea timpului liber necesar recuperării polițiștilor după serviciu.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.