Robert Williams: ,, Ziua de maine si lipsa viitorului sunt corespondentul prezentului in Romania”

Lasand revista presei, zvonurile, statisticile si alte posibile influente la o parte opinez …


Instantaneele  din satele romanesti iti arata practic ca doar curentul electric ar fi cel mai bun lucru care exista, in rest drumurile si infrastructura, vechimea caselor si a mentalitatii sunt prezente…chiar  medievale nefiind influentate de progres.

,,Tuberculoza, hepatita, diareea si multe alte afectiuni pot afecta cu usurinta persoanele marginalizate din mediul rural in satele unde sunt conditii precare.

În timp ce unele părți ale satelor au fost modernizate, altele nu au și o problemă de sănătate publică se află în aceste zone care permit bolilor precum TBC să se răspândească cu ușurință.” (Brian Douglas)

Image may contain: outdoor
Satele romanesti ….locurile din care pleaca tot mai multi imigranti si marea familie a functionarilor, politicienilor ori ai diferitelor categorii profesionale a fost si este adapostul saraciei, al violentei, al abandonului scolar si temporar al familiei, al lipsei de conditii umane dar foarte solicitat pentru voturi si promis in campaniile electorale.
Cei mai multi se feresc,  se feresc sa spuna ca sunt de la tara pentru posibilele glume facute pe seama lor, pentru faptul ca satul nu arata SF ( conditii, utilitati si infrastructura urbana) dar atentie foarte activi si mandri cand interesul personal sau de grup se impune in accesarea unui job sau altele.
Scoala, religia, medicina , locurile de munca, accesul la justitie fac parte dintr-un lux  nu din normalitate.
Pozele si opiniile obiective ale voluntarilor care isi pierd timp si ani din viata prin contributia lor  sa redea zambetul satenilor confirma observatiile acestui material.
Fiecare sateant are un fiu, fiica ,nepoti, cumetri, nasi, cunoscuti sau interpusi la oras cum spun acestia etalandu-si  posibilul statut in comunitate.
Ziua de maine le arata acestora si implicit viitorul intrezarit ca sunt lipsiti de orice protectie si  nu le ajuta  cu nimic rudenia sau amictia invocata . Traiesc in propria saracie vizibila la tot pasul in jurul lor.
 SF-ul societatii romanesti …orasele.  Niste sate mai mari  unele moarte altele dinamice si vulnerabile.
Esecul vizibil al administratiei si implicit al comunitatii este vizibil, prezent, real….viitorul ?
Optimismul unei poze actuale din punct de vedere economic, social si uman ar puta fi o jignire pentru cele de mai sus fapt pentru care nu voi posta nimic.
**Materialul nu se doreste o ofensa, jignire ori orice alta interpretare decat o opinie bazata pe observatii si documentare obiectiva.
By
Robert Williams
Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.