Robert Williams: ,, Foarte putini inteleg ca drepturile si libertatile lor nu mai sunt o poveste de succes”

Revolutia IT, Financiara, Law Enforcement si Intelligence arata concret ca utilizarea acestora  este sustinuta masiv , prioritar si ilegal in detrimentul celorlalte domenii.

Drepturile si libertatile consfintite prin Tratate si  Constitutii Nationale sunt acum carti de istorie. Desi sunt  pretextul functionarii unei societati sau comunitati, valabilitatea acestor drepturi si libertati este nerespectata.

Contextul national, regional, continental si global  arata foarte clar tendintele catre supraveghere si control, bugete uriase  in detrimentul educatiei, al sanatatii, al  culturii si  cercetarii.

Criticile privind situatia din Romania  nu mai pot fi obiective datorita amalgamului de situatii astfel incat riscul sa devina o opinie partizana a autorului acestui material este destul de mare.

Romanii fac foarte greu politica locala, regionala si nationala sa nu mai vorbin de cea internationala. Anii castigati dupa 1989 arata un regres social si economic prin datorii acumulate foarte repede, imigratie masiva, lipsa unei reputatii politice internationale, vanzari cadou, etc.

Sperantele de indreptare si upgrade  imediat avand exemplu pe  cei puternici,   sunt catre zero datorita decalajului privind mentalitatea generala si rezistenta in fata schimbarilor imediate.

Cel mai mare progres inregistrat este  extrem de vizibil este : coruptia, criminalitatea interinstitutionala, scaderea  catre abandon a rezultatelor intelectuale, intriga si ipocrizia insotite de duplicitate, slugarnicia si poate cel mai important aspect  crearea unor state in stat bazate pe ,,familii” interconectate la buget.

Rezultatele sunt vizibile: deriva politica, financiara, sociala dar…Intelligence (servicii,supraveghere), Law enforcement sunt la cele mai mari rate de cheltuieli din Europa in ciuda ,,scaderii statisticii infractionale”.

Ce au in comun drepturile si libertatile cu cele relatate mai sus? Simplu , un control minoritar al majoritatii deja divizate de propriile probleme cauzare de catre minoritate.

** Prezentul material nu se doreste o ofensa sau defaimare a celor citati ci o analiza obiectiva a evenimentelor .

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.