Advertisements

Romania: Angajații Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de decontarea serviciilor turistice în limita valorică de 1450 de lei.

COMUNICAT DE PRESĂ

Nr. 113 din 28 aprilie 2018

Angajații Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de decontarea serviciilor turistice în limita valorică de 1450 de lei.

Ministerul Afacerilor Interne a finalizat normele privind decontarea pentru angajați a cheltuielilor pentru servicii turistice prestate pe teritoriul României pe perioada concediului de odihnă.

Agenții economici din turism, care emit facturile ce urmează a fi decontate, trebuie să fie autorizați de Ministerul Turismului și posesori de licențe în turism sau de certificate de clasificare. De asemenea, serviciile turistice pentru care au fost efectuate cheltuielile trebuie să fie prestate de unități hoteliere ce își desfășoară activitatea pe teritoriul României.

Lista cu agenții economici din turism autorizați poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Turismului (http://turism.gov.ro/agentii-de-turism-si-structuri-autorizate/).

Pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor, angajații MAI trebuie să depună la unitățile în care sunt încadrați facturile eliberate pe numele angajatului care solicită decontul, pentru serviciile turistice efectuate, în original și bonurile fiscale sau chitanțele aferente acestor facturi.

La decont se pot anexa mai multe facturi fiscale și bonurile ori chitanțele aferente, eliberate pe numele solicitantului.

Facturile fiscale trebuie să conțină mențiunea “servicii turistice” sau titulatura distinctă a serviciilor plătite: cazare, alimentație etc.

Pentru acest an vor fi decontate serviciile turistice prestate de la intrarea în vigoare a Legii 80/2018 până la data de 30 noiembrie 2018.

Pachetele turistice pentru care angajații MAI pot solicita decontarea cheltuielilor pot cuprinde servicii de cazare, alimentație publică, transport, tratament balnear și servicii de agrement. 

 DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Readout of Secretary of Defense Mattis’ Phone call with Republic of Korea Minister of National Defense Song Young-moo

IMMEDIATE RELEASE No. NR-131-18 April 28, 2018 Readout of Secretary of Defense Mattis’ Phone call with Republic of Korea Minister of National Defense Song Young-moo Pentagon Chief Spokesperson Dana W. White provided the following readout: Secretary of Defense James N. Mattis spoke with Republic of Korea (ROK) Minister of National […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: