Parchetul General: Analiză aspecte de neconstituționalitate Cod penal

Nr. 1346VIII-3/2018                                                                                                                13 iulie 2018                                                                                  

                                                      COMUNICAT

 

În continuarea comunicatelor din data de 19 iunie 2018, 25 iunie 2018 și 3 iulie 2018, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

La nivelul instituției noastre a fost finalizată analiza aspectelor de neconstituționalitate

identificate în cuprinsul legii de modificare și completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, documentul sintetizând observațiile primite de la unitățile și structurile specializate de parchet din cadrul Ministerului Public.

Având în vedere modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observațiile și propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, fără a exista o consultare și o colaborare reală cu instituțiile judiciare învestite cu aplicarea legislației penale, analiza realizată în cadrul Ministerului Public a fost înaintată subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale.

Analiza aspectelor de neconstituționalitate identificate în cuprinsul legii de modificare și completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal poate fi citită accesând următorul link: http://www.mpublic.ro/sites/default/files/PDF/analiza_aspecte_de_neconstitutionalitate_cod_penal.pdf

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: