Robert Williams: Ce se intampla in Romania pe cine priveste mai intai? Pe romani sau cancelariile straine?”

Ce se intampla in Romania pe cine priveste mai intai? Pe romani sau cancelariile straine?

Romanii sunt primii care trebuie sa fie interesati din toate punctele de vedere.  Cu greu poti fi echidistant  in tulburele vremuri romanesti. Protestele privind legislatia sunt lipsite de forta politica din partea Opozitiei datorita desfiintarii practic prin votul care a facut majoritara coalitia PSD-ALDE si aliatii.

Practic liderii din Opozitie chiar daca PNL isi doreste un rol  important , este zero datorita liderilor actuali.  Despre ce context ar putea fi vorba ? Imaginea liderului PNL este la fel de slaba si nu misca nimic din mase asa cum si-ar dori . Asteptarile ca cetatenii sa voteze PNL sunt mari chiar foarte mari pentru ce pot oferi ei la un loc chiar adaca inaintasii liderilor actuali au format  coalitii cu PSD-PC- UDMR -minoritati si altii. Nimeni nu este necunoscut…doar caile apucate.

Exista dilema curajului de a vota noi formatiuni sau oameni. Cine are curajul din electoratul romanesc sa voteze altceva decat ceea ce este acum?

Senzatia ca in exil se castiga bine si cu banii trimisi acasa ori renunatarea la cetatenie in favoarea altor societati dezvoltate va schimba in bine societatea romaneasca si o va face atractiva… este un esec total.

Anarhia si individualismul este previzibil. Radicalizarea diferitelor categorii de functionari cheie in functionarea statului si a societatii invrajbeste si mai tare.

Profesionalismul, cinstea, onoarea si alte virtuti nu sunt interesante pentru mai nimeni cat timp exista lupte de uzura gen ,,Legile Justitiei, Anticoruptia, etc.”

Ce castiga simplii cetateni din incrancenarea actuala? Societatea ?

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.