Ce le lipseste procurorilor sa fie interesati de conducerea Directiei Nationale Anticoruptie?

Directia Nationala Anticoruptie… a dat frisoane, a nascut patimi in media si nu numai, insa acum? Ce le lipseste procurorilor sau ce obstacole sunt in calea acestora sa se inscrie si sa fie concurenti redutabili?

Motivele declarate sunt multe, unele enuntate de catre Ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, altele…

Se poate invoca contextul politic? Se pot invoca motive de boicot? Pot fi jocuri de culise din toate taberele? Absenteismul si lipsa unor candidati redutabili, indiferent de numele lor, ar ridica semne de intrebare. Acest lucru isi doreste ministrul Tudorel Toader? Procurorii ce isi doresc? Unde este atasamentul si independenta clamata de catre procurori din comunicatele acestora?

Subordonarea fata de ministrul Toader este, chiar daca nu exista participare, la concurenta sefiei DNA. Ar trebui subliniate cateva aspecte, si anume ca Laura Codruta Kovesi a fost si a rezistat la cateva guverne schimbate si chiar daca a fost revocata a stiut sa supravietuiasca.

De ce nu sunt interesati procurorii? Din cauza vacantei judecatoresti? Se asteapta un semnal? Ce se asteapta concret? Guvernul poate fi schimbat oricand, insa scopul declarat al DNA este bine definit.

Poate strategia unui grup sau a unor grupuri de a boicota ori de a duce in derizoriu importanta Directiei Nationale Anticoruptie functioneaza prin diferite tertipuri (neprezentare, boicot, defaimare a ministrului etc.), insa ar putea confirma cateva temeri, si anume ca ori se asteapta un alt guvern, numirea prin filiera politica, cum a fost si in cazul Kovesi, ori nu sunt in stare sa isi dovedeasca capacitatea manageriala in astfel de situatii.

Increderea in procurorii romani este extrem de slaba in urma scandalurilor prin care unii dintre acestia au masluit probe si au indus in eroare judecatorii, lipsa candidatilor ar intari si mai tare aceste temeri… Nu sunt in stare? Nu pot lucra altfel? NU mai este loc de astfel de procurori si comportament dubios si infractional? Ce se intampla?

** Prezentul material nu se doreste ofensa sau orice alte interpretari negative la adresa celor citati si reflecta intrebari firesti in urma documentarii jurnalistice reflectata in mass media romaneasca.

 

 

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: