Advertisements

Robert Williams: ,, Modificarile actuale si lipsa de respect fata de magistrati si lege sunt efectul derapajului societatii romanesti”

Interesul pentru modificarile aduse legilor justitiei  este unul contra timp si certitudine pentru cei care au cotizat si sustin politicul .

Judecatorii nu au inca un respect neconditionat. Pot fi vanati de procurori, pot raspunde material pentru hotararile date insa nu am vazut structuri si servicii sau politie atat de clar si reglementata raspunderea acestora.

Fireste ca subiectul dezbatut in acest material ar putea fi considerat subiectiv. Obiectiv nu a fost reglementat nimic in cazul esaloanelor inferioare care asigura sinceritatea si impartialitatea probelor aduse in fata judecatorului.

Cat de greu este sa acuzi un politist, un serviciu secret sau operativ pentru masluire sau implicare in delicte si infractiuni? Imposibil.

Cat de usor este sa urmaresti un judecator si sa i arati usa pentru o sentinta data? Fireste, extrem de usor.

Judecatorii nu judeca dupa protocoale insa urmaritorii acestora au la indemana o intreaga armata de secreti, speciali, judiciari si denuntatori. Toti prin protocol si declaratii. Acest tip de puzzle este cu adevarat incomplet pentru simplul fapt ca judecatorii nu pot fi atat de usor de intimidat asa cum sunt  suspectii sau inculpatii.

Ce avem in acest moment? Modificari ale legii, modificari care arata ca judecatorii ar fi de vina pentru  interlopii care de ani de zile trafica, vand, cumpara, fac camatarie, cotizeaza catre politic si esalonul politienesc si de ancheta.

Sunt judecatorii vinovati de ce anume? De practica neunitara? De sutele de mii de reclamatii obscene pana la urma si insultatoare comparativ cu rata de adevar? De faptul ca nu sunt primii care ies la pensie comparativ cu politistii si secretii care se reangajeaza pentru a cumula pensia si salariul sub pretextul lipsei de personal ori al ,,varstei de pensionare”.

DA,  este un repros pentru aceste modificari! In timp ce coruptia colcaie in structuri si judecatorilor le sunt  oferite pe tava  sub diferite pretexte dosare…aceasta nu este o rezolvare. Este manipularea Justitiei si a intregii societati.

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.