R.Williams: Un peisaj jalnic al investitiilor statului intretinut de firmele de constructii romanesti aflate in insolventa

Read Time2 Minute, 32 Second

Companiile romanesti care blocheaza si astazi dupa ani de zile investitiile Statului Roman in obiective  de interes national ( spitale, instante, etc) stiu foarte bine faptul ca odata cu rezilierea contractelor se vor relua si licitatiile.

Astfel de cazuri am intalnit la o instanta din Valcea unde lucrarile nici macar nu au fost incepute din cauza proiectantului desi penalizat acesta inca intarzie finalizarea documentatiei. Acelasi proiectant este membru fondator al Asociația Societăților de Arhitectură din România (ASAR)….,schimbări legislative urgente care să elimine derapajele din domeniul construirii, de la proiectare, la autorizare şi execuţie.”

Se implinesc 2 ani si nimic nu a fost inceput la acesta instanta.

Constructorii  acestui obiectiv  sunt pe rand in situatia insolventei declarate  astfel ca lucrarea chiar daca ar incepe …exista garantii ca nu se vor astepta si alti ani pentru finalizare?

Desi au in palmares  constructii la diferite institutii in Romania am fost neplacut surprinsi de relatarea mass mediei romanesti cu privirela faptele de vitejie ale acestor constructori si proiectanti.

Spre exemplu daca iti doresti sa contactezi proiectantul vei gasi cu greu  si nu imposibil  pagina acestuia cu terminatia .com in care sunt date de contact  in Portugalia si Romania..Fireste ca mailul  nu este valid si telefonul din Romania nu este valabil.

La aceasi adresa  cu terminatia ro….este afisat site in constructie. Alte surse furnizeaza  speranta incercarii la un alt numar…surpriza dialogul indica adresa de corespondenta valabila .ro .

Reputatia proiectantului este asigurata de o alta a unui foarte premiat arhitect in a carui echipa a fost si distinsul arhitect care intarzie de ceva vreme finalizarea documentelor de la Tribunalul Valcea.

Un search indica faptul ca distinsul arhitect roman este asociat si la proiectarea stadionului Dinamo, obiectiv finantat de catre Statul Roman prin Compania Nationala de Investitii. Lista continua cu diferite  lucrari la Constanta si alte parti.

In aceasta situatie cu doi constructori in insolventa si un arhitect ocupat …cand vor fi incepute lucrarile? Cand se vor termina sau mai important…cat vor dura?

***Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress nu doreste   sa publice pentru inceput  numele acestor companii, nu isi doreste o polemica sau orice posibile interpretari ci lamurirea situatiilor de acest gen si gasirea solutiilor la problemele generate in aceste situatii. Vom documenta la fata locului si vom notifica  pentru puncte de vedere care sa le asigure respectarea deontologiei jurnalistice.

https://www.botosaninews.ro/tag/victor-mihalachi/ ,https://2mnews.ro/investigatie-sistemul-suveica-cum-si-a-bagat-mihalachi-firma-victor-construct-constructorul-depozitului-de-deseuri-de-la-farcasa-in-insolventa/

https://www.news.ro/social/compania-nationala-investitii-semnat-contractele-realizarea-studiilor-prefezabilitate-fezabilitate-stadionul-dinamo-proiectarea-executia-lucrarilor-investitii-stadionul-steaua-1922403719002018071418280971

http://www.varzansiarhitectii.ro/  https://varzansiarhitectii.com/contact/

 

https://ziaruldevalcea.ro/2018/06/26/firma-de-constructii-govora-sa-a-intrat-in-insolventa-georgescu-a-pus-societatea-pe-butuci/

http://ziaruldevalcea.ro/2018/10/09/sc-govora-sa-tranzactie-fictiva-care-a-dus-la-castigarea-unei-licitatii-si-cesiuni-de-creante-care-pun-in-pericol-posibilitatea-de-reorganizare-a-societatii/

 

 

By

Robert Williams

Editorin Chief

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

%d bloggers like this: