Robert Williams: ,,Schimbarea politica este doar o reduta…realitatea institutionala este insa dura”

Victoria Opozitiei in alegerile pentru Parlamentul European din 2019 inseamna mult pentru romani.  Aproape dezbinati si in exil, cu familii  si  sperante , romanii au votat.  Vor o schimbare politica  pentru care sunt determinati sa lupte  asa cum o dovedeste  participarea la vot si numeroasele proteste  printre care si unul de trista amintire din 10 August .

 

Buna credinta este clamata ca normalitate , independenta justitiei , onestitatea politica insa…institutiile?

Din nefericire institutiile  au atins impreuna  cu factorul politic cele mai scazute cote de incredere. Institutiile  sunt  folosite pentru  abuz si  limitarea oricaror manifestari de protest asa cum mass media din Romania a transmis si inca o fac  chiar daca timid.

In urma lui 1989  dupa schimbarea regimului si tranzitia catre democratie ,  fiecare institutie a devenit un stat in stat.  Fara un acces si o deschidere catre nou , fara intrusi decat  frati surori si alte rubedenii, cu o falsa si ipoctrita schimbare pentru ca in urma fiecarui management  politic , oamenii au fost rotiti  sa asigure interesul  politic si de grup.

Absolut fiecare institutie are grupul de influenta, sfatul batranilor si executantii. Lupta din strada impotriva politicului este varful aisbergului. In straturile institutionale acolo se poarta lupte nemediatizate decat sub forma unor scandaluri  accidental rasuflate ori rafuieli terminate cu albirea prin comunicate  ,,Se fac anchete interne, comisii, etc”

Nu voi enumera acum institutiile pntru a nu se simti cineva jignit ori  sa  fie o ofensa directa insa … cum  vor fi rezolvate  toate aceste probleme din institutiile romanesti  care au ceva de dat la schimb in schimbul  independentei ori a ascunderii mizeriei sub pres?

Justitia  este un sistem care a avut/are  curajul  sa lupte pentru sanatatea acesteia in ciuda tuturor acuzatiilor. Ceilalti?….privilegii materiale, ascensiune in ,,companie”, ,,capacitate de lucru  in conditii de stress” ,,spirit de echipa” astfel ca succesul profesional este complet.

Lupta politica este doar inceputul si nu se termina niciodata in straturile institutionale,  doctrina  politica  poate fi inutila  cu ajutorul  straturilor institutionale. Nici un proiect politic nu poate supravietui  daca institutiile saboteaza prin rotatie  implementarea programelor guvernamentale astfel incat nemultumirea generala sa fie indreptata catre politic si nu institutie cum ar fi firesc.

Nota** Prezentul material nu se doreste o ofensa ori alte interpretari la adresa celor amintiti.

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: