Robert Williams: ,,Desi exista un interes pentru inscrierea la magistratura lipsa personalului isi spune cuvantul”

Anual sunt comentate ca fiind un succes si un interes ridicat inscrierea la magistratura insa…deficitul de personal este un stress atat pentru magistrati  cat si echipa auxiliara a acestuia.

Agentia Britanica de Stiri a atras atentia in nenumarate randuri CSM, a documentat chestionare adresate instantelor romanesti si rezultatele sunt aceleasi. Sunt monitorizate judecatorii la care minusul de 7 judecatori pun presiune pe toate partile: magistrati, grefieri, justiabili si sunt legate de monitorizari, de indici de performanta ori plangeri la Inspectia Judiciara.

Interesul pentru magistratura a fost si este discutat anual de diferiti magistrati ca fiind unul ridicat…unde sunt acei numerosi viitori judecatori?

Observam aceasta lipsa de personal si pe de o parte o incarcatura  peste masura de dosare per judecator ce depaseste 1000 de dosare . 1000 de dosare nu se intreaba nimeni ce se intampla?

Posibilele dezbateri sau observatii pot induce unora sentimentul de aparare a reputatiei, imixtiune ceea ce nu este dorit de la acest material insa sentimentul este unul de greu resimtit inclusiv de cei care fac treaba si pentru cei lipsa din schema cu un singur salariu, nu de atatea ori marit ori cu pretul sanatatii, cu pretul unei erori si cu pretul denigarii prin reclamatii la Inspectia Judiciara.

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: