Robert Williams: ,, Media de vina pentru gafele ori comunicarea autoritatilor din Romania?”

Read Time2 Minute, 0 Second

Colectiv, Maternitatea  Giulesti, Caracal, Sapanta, Violul Botosani, DNA, CSM , cate si cate alte subiecte dezbatute ori muncite prin transmisii in direct, prin Breaking News ,cu oameni care au pus sufletul si entuziasmul acestei meserii deloc respectate ca jurnalist in slujba cetateanului.

Ce presupune acest job de jurnalist? Ce rasplata sau respect in comparatie cu independenta, reputatia, secretul, functionarul si alte categorii ale statului ar putea echivala riscurile jurnalistilor ?

Acest material nu se doreste un mesaj sindical ori altele de genul insa trebuie subliniate cateva aspecte. Media este tinta discreditarii datorita reactiei poate cea mai prompta si profesionala atunci cand vine vorba despre balba sau incompetenta statului. Deranjeaza? ,,DA”…,,periciliteaza ancheta, creaza o presiune la adresa sistemului judiciar,  se termina acolo unde incalca drepturile , mediei exced judecatile, reputatia profesionala, independenta, imagine statului, siguranta nationala,etc.

In toate aceste relatari te cutremuri si te intrebi daca cetatenii constientizeaza riscurile, daca sunt constientizate  eforturile jurnalistilor? Institutiile au tot interesul sa fie cat mai inaccesibile aratand cu degetul catre Media.

Vanzarea negativului din Romania nu este vina exclusiva a mediei. Slabiciunile va fac usor vandabili si gafele din episoadele mentionate anterior va fac lipsiti de incredere.

Ca si dumneavoastra sunt oameni ce isi doresc o informare corecta, impartiala si lipsita de partizanat. Diferentele sunt uriase. Acestia trebuie sa supravietuiasca  in conditiile care dumneavoastra independenti, secreti, cumulativi si alte categorii primiti ceea ce jurnalistii muncesc ani buni pentru a avea o luna de stabilitate financiara comparativ cu dumneavoastra.

Cu ipocrizie vorbiti despre un parteneriat media bazat pe buna credinta si respect reciproc insa nu ati contribuit cu nimic in construirea increderii despre care vorbiti la workshopuri. Jurnalistii inca fac coada la info, jurnalistii inca isi fac rost de stiri pe diferite surse pentru ca ghidurile, regulamentele, ordine…ingradesc si nu construiesc parteneriate.

Se vorbeste despre educatie juridica atat de amiabil incat  institutional se face la Paste si Craciun…cu rezultatele de rigoare. Daca iti doresti ceva serios in aceasta directie esti informat ca exisa deja ceva functional si ca efortul tau este de prisos.

Sa vorbim deschis despre efoturile facute de catre jurnalisti. Sunt intre ciocan si nicovala. Nu pot cenzura ceea ce dumneavoastra numiti normalitate in independenta, reputatia, secretul, autoritatea dumneavoastra. Adapostul in fata sesizarilor sunt raspunsurile literare si cafeaua de la cine stie ce workshop ori conferinta la care te intrebi ce cauti acolo?

Adevarat si trist in acelasi timp.

By

Robert Williams

Editor in Chief

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.