Educatie Juridica Proiect Pitesti: News247WorldPress despre libera exprimare, opinie si punctul de vedere la Liceul Dacia

Read Time1 Minute, 44 Second

In cadrul Proiectului Pilot Arges II privind implementarea Educatiei Juridice, astazi, domnul Robert Williams Editor in Chief al Agentiei de Stiri News247WorldPress a vorbit elevilor din clasele a IX-X- XI-XII-a despre  libertatea de exprimare, opinie, punctul de vedere cat si alte notiuni din domeniul comunicarii.

IMG_0197

In acest context elevii vor invata sa isi exprime punctul de vedere,  opiniile, sa asculte opiniile si sa emita judecati sau puncte de vedere .

In viitorul apropiat vor exista si alte teme de dezbatere impreuna cu acestia in cadrul activitatilor desfasurate de catre Curtea de Apel si Baroul Arges. Proiectul Pilot Arges II este initiat de catre Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress in parteneriat cu Baroul Arges si Curtea de Arges pentru perioada 2019-2023.

This slideshow requires JavaScript.

Art. 30 – Libertatea de exprimare- Constitutia Romaniei

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

 

 

Multumim elevilor, profesorilor, conducerii, partenerilor si JURIDICE.ro pentru fiecare dintre eforturile facute in vederea  bunei  desfasurari si promovare a activitatilor din proiect.

#EducatieJuridicaPitestiII   #News247WorldPress

News247WorldPress

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.