Robert Williams: ,,Prevenirea si Educatia nu este dezideratul unui initiator, nu sta doar in responsabilitatea unor parteneri ci in intreaga societate”

Problemele societatii omenesti sunt vechi si au inceput cu evolutia acesteia. Sclavia desi foarte vag descrisa si mai apoi un mod de viata in imperiile timpului, un mod de viata in razboaiele dintre triburi si alte forme sociale ale vremii a ramas pana astazi si cine stie pana cand neeradicata.

Aceste randuri  sunt scrise in raspunsul intrebarilor venite din partea unui om drag , un om de o aleasa educatie si unul dintre cei mai  credinciosi  Educatiei  Juridice, nu prin vorbe ci prin activitati zilnice in scolile si liceele partenere…atentie ,neremunerat si voluntar.

Traficul de persoane sub orice forma si inteles incepand cu munca, exploatarea sexuala, casatoriile fortate, cat si altele neevoluate atat de puternic ca pana acum, au rezistat,  este  un mod de viata serios de ingrijorat si de temut.

Cine este urmatorul? Cine va fi urmatoare victima? Copil..femeie, un om cu dizabilitati…nu stim.

Coruptia, traficul de influenta, drepturile si libertatile fundamentale, sunt teme de dezabatere si cunoastere. Desi necunoasterea legilor nu exonereaza pe nimeni ramane responsabilitatea fiecaruia de a accepta sa fie informat si mai mult … de a fi responsabil.

De ce nu functioneaza o mobilizare a canalelor de comunicare in masa? De ce media  nu promoveaza activitatile de Educatie Juridica? De ce stiu doar elevii la care ajungem si sunt putini si noi si mai putini in raport cu nevoile lor de cunoastere?

Este oare putin efortul initiatorului si urmareste altceva decat  ceea ce se vede si se face in comun? Este oare partenerul de proiect exploatat pentru munca sa in cadrul proiectului?  Astazi ma confrunt cu intrebari la care raspunsul meu este foarte putin acceptat.

Prevenirea si Educatia Juridica nu este doar atributul meu al initiatorului sau al partenerilor ci a intregii societati. Societatea umana nu si-a rezolvat aceste probleme care vulnerabilizeaza vizibil institutiile si evolutia acesteia.  Efortul meu,  al dumneavoastra , al tuturor,  de promovare a Educatiei Juridice este si poate deveni o prioritate absoluta in sanatatea acestei societati.

Astazi am realizat faptul ca muncesc si aloc resurse editoriale uriase pentru a fi considerate inutile asa cum altii nu o fac, nu sunt interesati sa o faca ori pur si simplu nu vor sa stie. Ce ar putea da de gandit sau tulbura? Faptul ca este vizibil  prin forta acestui efort comun de promovare a Educatiei Juridice ori ca prin dezinteres ori interes strict financiar nu este de interes? Nu stiu si aflarea  unui raspuns ar putea avea o nota subiectiva ceea ce este departe de o astfel abordare.

 

Acest articol nu se doreste ofensa, ori orice alta forma de interpretare la adresa celor citati si reprezinta observatii asupra starii de fapt.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: