Robert Williams: ,,Cu mancare calda si asistati, scoala romaneasca si societatea de maine nu va avea competitori si increzatori ci doar emigranti ori pseudovalori”

Read Time2 Minute, 43 Second

Dupa ani buni de insistente privind Educatia Juridica si alte idealuri cum ar fi antreprenoriatul, cyber, leader ship, start up si alte proiecte derulate de unii si altii inclusiv subsemnatul, ajung la concluzii deloc fericite care frizeaza cu frustrarile ori alte doctrine in acceptul altora insa realitatea este crunta.

Am numarat pe degete interesul pentru accesul la informatie si o inflatie de flori floricele si activitati penibile insa costisitoare pentru buzunarele parintilor,  cu mentiuni in cv ul educatorilor si al profesorilor.

This slideshow requires JavaScript.

 

Am  nefericita ocazie zilnica sa vad ca accesul la informatie prin Educatie Juridica desi gratuita,  voluntariatul Curtii de Apel Pitesti si al Baroului Arges impreuna cu subsemnatul…este doar un lux permis de cateva scoli din sutele existente in acest judet. La capatul opus discutiile si interesul este doar pentru salarizare si beneficii cu o nota de plata pana la urma in sarcina societatii care  de ani de zile asteapta ceva nou cu vechiul si stramosul  comportament actual. Daca acest lucru se intampla la doar o suta de km de Capitala…in restul tarii?

Abandonul scolar, traficul de persoane , violenta , pornografia, analfabestismul si  ce mai conteaza ABANDONUL NATIONAL, EMIGRATIA si altele?

Proiecte pilot pentru mancare calda, laudabile in scolile de stat si o normalitate in elitele private sunt o favoare facuta cui? Unor elevi care oricum vor uita de scoala pe drum pana la colt, unor elevi care vor pleca de acasa doar ca nu au ce sa manance si sa nu moara de foame in timp ce alternative sunt la biserica din sat ori la ajutorul social si in zilele de pomeni ?

This slideshow requires JavaScript.

De ce  scoala nu mai este un model ori nu inspira incredere si o rampa de lansare  a noilor generatii si a societatii in sine?  Trist dar adevarat sunt elevi care au aplicat la studii din timpul liceului pentru scoli de afara ori private si foarte scumpe pentru puterea de cumparare a celor mai multi insa echivalente avand in vedere cati bani se duc  in ,,gratuitatea”celor de stat?

Trist dar adevarat,   sunt elevi vizionari care pleaca pur simplu din cauza unui/ unor  profesor/profesori  uitat de timp si incapatanat in timpul trecut si nu in prezent sau viitor? Unde au loc acesti vizionari ori aceste valori care au inceput sa fie din ce in ce mai putini insa ne mandrim cu ei… sunt reali  inca mai exista…pana cand? Ce fac ei dupa lumea scolara?

This slideshow requires JavaScript.

 

Nu imi doresc prin acest articol sa judec pe nimeni ori sa ofensez insa niste intrebari trebuie puse : Vrem emigranti, oameni slab calificati si gata de compromis personal fara responsabilitatea dezvoltarii intregii societati…ori la polul opus oameni care sa continue evolutia catre succes si prosperitate a societatii.

Pana acum din starea de emigrare si supravietuire rezultatele sunt vizibile, se resimt in infractionalitate, incompetenta, coruptie , analfabetism si lista continua.

Cat costa o educatie si  cine ar avea curajul sa creeze o generatie de inceput bazata pe valori reale si sa creeze la randul ei alte generatii mai puternice? Exista teama  de o astfel de evolutie?

By

Robert Williams

Editor in Chief

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.