Robert Williams: ,,Societatea romaneasca prea slaba pentru a lupta cu demonii ei”

Departe de a fi un material partinitor, de o imixtiune , ofensa ori alte forme si lipsa de respect pentru  cei care vor fi amintiti in acest material, asa cum am mai amintit in editorialele anterioare, astazi a fost o lupta pe viata si pe moarte  previzibila in societatea romaneasca.

Pensiile. Un subiect extrem de sensibil atat social cat si material. Oportunitatile  din functionarea unor puteri ale statului, din competentele unor institutii sau autoritati  costa zilnic. Functionarea statului se bazeaza pe aceste puteri si institutii ori autoritati insa…acestea sunt in serviciul statului si cetatenii formeaza statul.

Fireste ca si acesti cetateni care formeaza functionarea statului au drept de vot si platesc mai mult sau mai putin din ceea ce statul prin contributia majoritatii asigura acestora   venituri sensibil mai mari in raport cu alte categorii.

Intr- o societate macinata de coruptie, de lipsa  mobilizarii  generale si de iresponsabilitate colectiva, nu doar de grup sau individuala, isi face loc incet si sigur o mentalitate periculoasa si anume privilegiul. Este extrem de greu sa schimbi ceva care deja se reclama ca fiind un drept cuvenit, o datorie a societatii fata de un sistem discutabil ca performanta si reusita asa cum reiese zilnic din relatarile mass mediei si a parerii generale din randul contribuabililor.

Deontologia profesionala ma obliga la impartialitate si observatie obiectiva insa enumerarea nu este privita si perceputa ca fiind subiectiva?

Redutele sunt multiple. Politicul in fata sistemului care oricand foloseste instanta astfel ca interesul se muta pe un teren aliat pentru unii si dicutabil ori contestat pentru altii. Societatea romaneasca este mult prea slaba pentru a pricepe astfel de sisteme speciale, mult prea slaba pentru a schimba ceva imediat si nerabdatoare de a invinui pe oricine de orice pentru ca… legea este lege insa schimbarile  nu convin.

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: