Robert Williams: ,,Rezultatele Educatiei Juridice, Antreprenoriale, Cyber si consultanta privind cariera sunt pasii necesari in educatie”

Departe de a fi partinitor, obedient ori orice alta forma care nu ar conveni celor citati, concluziile dupa ani de insistenta privind implementarea Educatiei Juridice si dialogul cu elevii  versus cu ceea ce se intampla acum  si cu adultii in societatea lor …nu sunt deloc fericite.

 

Dialogul despre Educatie Juridica  dus cu multa arta si migala de catre partenerii proiectului  si initatorul subsemnat  ajunge sa fie de cele mai multe ori o lupta cu neincrederea  tinerei generatii. Motivele enumerate de acestia sunt multiple: scandalurile, lipsa unui climat de incredere la nivelul societatii, dezorientarea in alegerea unei cariere fie de antreprenor sau in mediul privat/stat, Etc.

Universul scoala a prins contur destul de serios prin nivelul scazut de implicare colectiva , sunt lipsuri mari in ceea ce priveste liberatea de exprimare, respectul de sine si colectiv, delimitarea de violenta si alte si alte probleme care face viata de elev lipsita de interes. Socializare virtuala si supravietuirea ghidata pe gasti si opinii insusite colectiv fara a se opune pentru ca rezistenta este infranta repede, de partea cealalta sunt profesorii numarati pe degete vizionari si formand o mare familie cu elevii prin proiectie si strategii de viitor .

Ponderea intereselor sunt diametral opuse:  elevii cauta ceva nou si acest lucru ar putea fi rezolvat usor prin activitati cu caracter informal la care acestia sa asiste si sa dezbata ori sa implementeze cele invatate , gradual cu dezvoltarea si varsta acestora tocmai pentru a pregati ,,lansarea “in lumea reala si deloc usoara a adultilor platitori de taxe ”

Educatia Juridica ofera raspunsurile  insotite cu informatii din antreprenoriat, cyber, consultanta privind cariera, orice alte informatii care pot dezvolta cu cel putin doi trei ani inainte de a fi terminat liceul sau alta forma de invatamant superioara.

Dezacordul actual din diferite domenii ale societatii romanesti nu ajuta cu nimic in construirea unor generatii competitive si educate pentru a schimba curajos ceea ce astazi nu le trezeste interesul.

Fac apel pe aceasta cale catre intreg corpul didactic, al magistratilor, profesionistilor, practicieni ai dreptului, al mediului de afaceri, institutii si autoritati  ale statului,  sa deschida larg si neconditionat usa Educatiei citate mai sus in sprijinul elevilor si viitoarei/viitoarelor  generatii. Continui cu acelasi apel la corpul didactic  sa fie un partener serios atat al eforturilor de acest gen luand in considerare factorii obiectivi anume ca: Voluntariatul este principala si singura metoda de implicare avand in vedere ca subsemnatul aloca resurse materiale, logistica , timp , rabdare impreuna cu partenerii proiectului  Curtea de Apel Pitesti si Baroul Arges.

Sigla Proiect Educatie Juridica:

 

Aplicatie si cod QR Educatie Juridica

Canal Live Youtube  News247WorldPress

Sectiune Law Education News: https://news247worldpressuk.com/category/project-education/

Articole preluate de catre JURIDICE.ro  link https://www.juridice.ro/?s=robert+williams

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

Leave a Reply