Robert Williams : ,,Dispretul fata de Media ascunde lipsa de comunicare si problemele unei societati”

Mass Media  nu a fost  mentionata in nici o Constitutie din lume ca fiind o putere. Departe de a fi partinitor ori cu alte interese decat observatiile facute  in relatia chinuita nu numai  cu autoritatile chiar si cu societatea.

Dreptul la Libera Exprimare ar putea fi numita Constitutia Mass Media insa  ce ne facem atunci cand institutiile ori autoritatile au devenit ele insesi trusturi de presa prin Birourile de Relatii cu Publicul, tot acestea au ,,consultatat  media” pentru a elabora regulamente interioare de comunicare chiar daca exista o Lege .

De a lungul timpului rolul Media asa cum a fost gandit,  de informare a Opiniei Publice a suferit transformari uriase. Informatia si amicitia Mediei a fost si ramane pentru unii rampa de lansare in toate domeniile. Aproape ca nu exista domeniu in care Media sa nu anunte cu bucurie ori sa relateze intamplari tragice care sa tina cu sufletul la gura audienta ori cititorii.

Ce se intampla astazi? Ce se intampla maine si in viitorul apropiat?

La nivel national exsita cateva sute-mii  de jurnalisti ori numarul nu se stie exact , acestia acopera presa scrisa si  audiovizual insa la nivel central o duzina sunt in contact direct cu interesele zilei. Fireste alti bani alte proiecte.

Observam o cadere uriasa atat pe plan local cat si national a Mediei indiferent daca este presa scrisa sau Audiovizual. Ofensiva autoritatilor si a institutiilor  de a exprima continua nemultumire, de a infiera dezbaterile de care pana la urma societatea chiar daca trebuie sa respecte legea si nu  sa o comenteze , are dreptul sa isi exprime nemultumirea fata de functionarea  ori modul in care este exercitata  legea indiferent de functionar sau demnitar.

Se intalneste un caz foarte sincer alarmant. Un buget institutional relatat si comunicat aduce atingere si ar putea incita la o lipsa de respect a societatii fata de acea demnitate, in opinia comunicata institutional in cauza.

A crescut sensibilitatea profesiei atunci cand este pusa problema Opiniei Publice  prin relatari sub motivul drepturilor insa ce transmite Media? Unde este dreptul Societatii de a sti ce se intampla daca exista trendul de a fi ascuns dupa drepturi care  incalca drepturile intregii Societati de a fi informata si astfel sa isi rezolve multiplele probleme de convietuire si functionare?

Toate aceste sensibiltati nu costa banii institutionali ci ai Societatii prin taxe si impozite ,prin contributia  ,,beneficiarilor” care au ramas contributori si spectatori astfel ca li se incalca exact ceea ce  se apara de profesiile si demnitatile amintite ca fiind dreptul, drepturile…

Media se autofinanteaza si prezenta la diferite evenimente ori transmiile si abuzurile venite chiar din partea ,,comunitatii”/societatii” nu sunt putine sau ieftine sau gratis.

Media doamenlor si domnilor reprezinta Libertatea UNEI SOCIETATI, unei intregi lumi , nu bebelusul ori bolnavul  Societatii . Indemnul nostru ca agentie de stiri  este unul firesc: transparenta si colaborare continua , nu in nume personal asa cum obisnuiesc cei mai multi ci in binele intregii Societati!

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

Leave a Reply