Robert Williams: Digitalizarea si crearea unor noi precedente in justitie

Robert Williams

Digitalizarea sistemului judiciar asa cum este el inteles de unii si contestat de altii , nu stiu cati deocamdata si de ce… Ce anume se retine ? Probabil vor exista unele mutatii in piata serviciilor juridice? Probabil nu va mai fi de ajuns doar examenul de avocat ci si o suma de atestate si certficari, probabil o justitie rece si formala cum sustin unii , probabil multe. Unii chiar traiesc pe deplin era tehnologiei, altii fac pasi timizi desi au gadgeturi de de neratie si bugete serioase,  insa abea daca se rezuma la retelele  sociale si mesagerie…educatie sau training cybernetic cu toate avertismentele langa ei nu le pasa.

In aceasta cursa a digitalizarii extista situatii de disconfort vs situatia de acum cand profesiile juridice aduna serios cateva generatii la un loc in diferite faze ale proprii mentalitati digitalizate.

Jurisprudenta si legile justitiei datate din secolul trecut  tin si astazi cap de afis ca sursa si inspiratie in instante. Cu ce se deosebeste o Europa a anilor in care a creat senzatie si devenite obligatorii pentru celalelate state, desi fiecare speta este individula si particularizata ca timp si desfasurare. Cati ani au trecut de la precedentele sau cazurile vs cazuri incat sunt nealterate si nu sunt create precedente noi ,contemporane si actuale.

Poate digitalizarea sa produca schimbari, disparitia unor obiceiuri. vs crearea unor noi precedente si noi jurisprudente care sa scoata conceptul de vechi si totusi nou?

Materialul nu se doreste ofensa, imixtiune ori o atingere adusa profesiei ,reputatiei sau independentei profesiilor juridice.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: