Robert Williams: ,, Lumea are rani atat de vechi incat nu exista viitor ci doar propriul trecut”

M-am nascut intr- generatie care este foarte blamata pentru ca a fost in regimul comunist. Un amestec de generatii cuprinse in primul si al doilea razboi mondial cu diferite mentalitati si rani personale. Probabil acea generatie asa cum in 1989 si au strigat libertate …au inteles ca libertatea inseamna comunism si metodele implementate ulterior. Statisticile consemneaza de ambele parti, indiferent de regim (feudal, comunism, dictatura, pseudo democratie, democratie, etc)…victime umane si rechizitionari ori nationalizari sau revenire la proprietar a bunurilor.

In 1989 am trait sentimentul de pericol…ce inseamna revolutie, ce vremuri vor veni ? Alte intrebari si raspunsuri care se vedeau cu ochiul liber in strada. Pentru altii bucurie, altii nestiinta si haos, altora ,,timpul lor” cum spune una din multele vorbe romanesti.

Astazi dupa atatea ani de la nasterea mea, situtia este tensionata. Blamati mosierii, blamati comunistii, asteptata democratie cu riscurile acesteia pentu ca depinde cand si cum se trece la o noua forma de guvernare si schimbare a societatii.  Absolut toate schimbarile au fost violente cu oameni pregatiti pentru violenta insa cei mai multi nu au rezistat violentei timpului. Observ violenta si tragedia istoriei in privinta metodelor folosite (tortura, sclavia, munca fortata, lipsa unei proprietati, lipsa unei infrastructuri si drepturi, drepturi inegale, egalitatea de sanse, politica, etc) .

Aceste rani vechi sunt de ceva timp declarate pompos lupta impotriva lui x, y,z,  insa acestea sunt vizibile cu ochiul liber. Cum poti vorbi despre  educatie cand generatia de ganditori  nu pot genera viitor , cum poti avea o societate prospera si puternica … daca  fiecare traieste in secolul sau medievalul concept.

Acest amalgam si algorithm de durere, bine , prioritate, ura, dispret, mentalitate , inapoiere, violenta, primitivism, instabilitate, slabiciune, lipsa de viziune si obiective … alcatuiesc continutul  societii actuale.

Declaratiile, Tratatele , Uniunile , Organizatiile …sunt declarative pentru ca drepturil, libertatile vorbite si asumate in scris,  sunt aplicate arbritar. Oricand aceasta lume poate fi inchisa dupa exemplul #coronavirusului…oricand orice.

Oricand libertatea poate fi suprimata chiar daca este regim democratic pentru ca democratia actuala nu este cea din vechea Grecie … democtratia, rebranduita este personalizata in functie de nevoi.

De ce in trecut? De ce viitorul nu poate fi rezultatul unui progres?…. Este simplu: rafuielile trecutului, prostia prezentului la pachet cu toate problemele trecutului , mentin in viata adevaratii castigatori pentru ca sunt aproape invizibili in comparatie cu cei multi.

Acest material nu se doreste o ofensa la adresa celor citati ci contine observatii generale.

By

Robert Willliams

Editor in Chief

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: