Robert Williams: ,,Puterea oricare ar fi aceasta si jocurile pentru pastrarea ei trebuie sa fie o permanenta atentie a Societatii”

Read Time3 Minute, 3 Second

Puterea diluata in cea de grup, colectivitate, organizationala, institutionala, comunitate si societate, este  similara cu cea a substantelor interzise …mai proasta sau de calitate.

Trimiterea la substantele interzise si modalitatea acestora de trafic este una retorica pentru ca observarea faptelor, evenimentelor, actorilor, rezultatelor  si a consecintelor acestora necesita atentie din partea Soecietatii.

Despre puterea de grup , lucrurile sunt clare: coruptie, evaziune, dominare, influenta, trafic de influenta, pseudo elita si alte consideratii formeaza cea mai prolifica si profitabila forma de dezastru. Costurile cu eradicarea sunt enorme avand in vedere complexitatea si durata rezolvarii cazurilor desprinse din cele citate mai sus.

Puterea din colectivitate …aceasta forma si practica este condusa si ghidata de lupte interne ale colectivitatii. Diferentele salariale, conditiile de lucru , interesele diferite care desi la prima vedere sunt aceleasi ca rezultat final. Puterea… este exercitata ? Cum ?

In cadrul organizational puterea devine un subiect serios pentru ca o data ce importanta acesteia urca in scara de acces la ceilalalti, aceasta devinde arta si razboi neprevazut bazat pe slabiciunile reciproce. Organizatiile sunt furnizoare de scandaluri, de un climat de nesiguranta interna atunci cand competitia este accerba si din nefericire pentru cei mai multi, puterea din organizatii este fragmentata pentru ca fiecare are impresia importantei sale in ierarhia acesteia.

Puterea in comunitate…aceasta exercitare are si functioneaza haotic chiar daca la prima vedere este ierarhizata prin legi si acte normative. Pentru a nu aduce atingere onoarei si reputatiei  unora sau altora vom observa scandalurile care ameninta serios lipsa functionarii , respectarea legii, increderea comunitatii in structurile sale de putere locala cat si capacitatea acesteia  de  raspuns  si sa exercite puterea in folosul intregii comunitati si nu pe enclave.

Observatii in castigarea increderii privind accesul la putere: delatiuni, traseism, promisiuni, grupuri, interese, lobby, bugetul comunitatii, acces la veniturile si cheltuielile comunitatii, acces la informatii personale si valorificarea acestora uneori tendentios alteori pentru santaj ulterior.

Puterea in Societate:  puterea in societate este detinuta in corespondent cu alte institutii, autoritati,organizatii  nedeclarate in Constitutie prin  rostogolirirea si  consolidarea puterii. Puterea este limpede ca desi declarata ,,poporul”, ramane a celor care formeaza Statul si palierele acestuia.

Observatiile de mai  sus raman necunoscute pentru cei mai multi care desi sunt parte a celor citate isi conduc existenta pe coexistenta solidara si de conjuctura cu ceilalti numita oportunitate.

Grupurile in fericita existenta pot asigura progresul colectivitatii, comunitatii, organizatiei etc, avand la baza altele decat coruptie si alte vicii decadente.

Societatea in intregul sau este vulnerabila din mai multe puncte de vedere: emigrarea in cautatrea unor noi resurse conduce la consolidarea puterii celor ramasi astfel incat perioada de eradicare si indreptare a lucrurilor  depaseste chiar si perioada scursa de la emigrare si pana la posibila repartiere. O posibila concluzie? In timp ce prin emigrare se doreste o rezolvare economica a celor plecati , cei care raman nu au nevoie sa emigreze avand in vedere stabilitatea oferita de catre bugetul colectiv, comunitar sau national. Simplu..unii isi cauta realizarea in emigrare si ceilalti in aderarea la putere.

Consolidarea celor ramasi prin preluarea si popularea principalelor institutii, autoritati, organizatii si entitati prin care puterea este rostogolita si controlata devine incet si sigur motiv de emigrare in masa ori conflicte emotionale, posibila anarhie si in special hartuire reciproca pentru preluarea controlului cel putin o perioada.

Ideea de ,,progres, generozitate, relaxari, deferirea justitiei , siguranta , sanatate, educatie, cercetare,drepturi si obligatii”  intr-o astfel societate devine subiect de pomana iar pentru majoritatea condusa de catre minoritatea cu accesul deplin la resursele societatii…devine un mod de viata instabil si iremediabil distrus avand in vedere ramasitele acceptate.

Prezentul editorial nu se doreste o ofensa avand in vedere cele enumerate.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: