Robert Williams: ,, O natiune dispare ca mandrie si identitate prin comportamentul iresponsabil”

Read Time1 Minute, 20 Second

Nu voi atinge sloganuri si discutii politice insa nu pot sa observ contributia Societatii din Romania la naivitate si lipsa de perspectiva. Vulnerabilitatile acesteia sunt pe deplin exploatate de toate interesele si grupurile ,unele cu mize serioase …altele de  pur si simplu din parazitism existential.

Framantarile mondiale nu sunt nici un semnal de alarma pentru Societatea Romaneasca. Nu conteaza daca  UE are probleme care se vor rasfrange direct din motive sociale si economice . Emigratia este un punct sensibil pentru ca altii au tras inaintea mea semnale de alarma prvind piata muncii, capacitatea acesteia de a absoarbe pe cei intorsi.  Patronatul Roman isi imagineaza ca vor oferi aceleasi salarii, Statul ca va incasa impozite  si astfel toata lumea este fericita.

Reconfigurarea  din mers a aliantelor si a jocurilor globale ori ale UE necesita o mobilizare  nationala a intregii Societati Romanesti.  Pandemia si experientele acesteia  cum ar fi Italia , tara puternic lovita …nu iarta pe nimeni si nu are amicitia altora decat capacitatea nationala de a supravietui.

Supravietuirea si evolutia nu tine decat in mica masura de aliante . Haosul si dezacordul la nivelul Societatii  descopera, mentin practic  caracterul de  inconstienta . Alegerile politice, climatul social ,  piata muncii , mentalitatea si egoismul , lipsa de respect fata de lege, inclinatia spre agresivitate, coruptie si incompetenta.

Acest comportament conduce usor si sigur catre  disparitia  mandriei  si  a identitatii nationale. De ce?  …In timp ce germanii canta ,,Germania este deasupra tuturor” ,in Romania inca se vorbeste somn si vina dusmanilor .

Acest material nu se doreste o ofensa la adresa celor citati , expunerea este bazata pe observatii jurnalistice.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: