Robert Williams: ,, Agresivitatea campaniei electorale se transpune in cotidian cu urmari si consecinte “

Read Time1 Minute, 54 Second

 

Evenimentele din Statele Unite ale Americii  privind  persoana si presedintele Trump , peste ocean la Jerusalim impotriva  PM Netanyahu, Ungaria si PM Orban , Presedintele  Putin si lista continua…aparent la prima vedere subiect comun insa cu rezultate diferite.

Romania nu face exceptie privind atacul la persoana, delatiunea, intriga si  violenta atunci cand este vorba despre singurul job profitabil si decizional….la STAT.

Fie ca este vorba depre alegeri locale unde gradul de periculozitate si inapoiere este intalnit de obicei la sate si comunitati sarace, fie ca ca este vorba despre Parlament sau Prezidentiale …agresiunea, lipsa de bun simt, dialogul si realizarile ori putiinta  lipseste.

Este usor sa duci o campanie  de dispret pentru ca usurinta de a jigni nu consta nimic, este foarte greu daca nu critici si delationezi  pentru ca nu te alege nimeni .

De ce reactioneaza electoratul si Societatea la barfe si nu calitate  +performanta?  Toti gura casca sunt judecatori, functionari, ministri, presedinte, absolut ce isi imagineaza fiecare….dementa sau realitatea virtuala?

Ce  calitati trebuie sa aiba un  candidat sau formatiune?  Ce discernamant trebuie sa aiba electoratul ? Societatea ce alegeri a facut sa poata avea libertatea de a alege si un cuvant de spus ?

Perioadele de mandat sunt scurse in inertia faptelor.  Lipsa de incredere insititutionala,  jalbe la toate ambsadele  fie europene sau transatlantice, Curtea de Justitie  Europeana, etc.

Nimeni nu a raspuns unor intrebari simple si de bun simt, nici macar electoratul, care desi  in functie de anotimp isi spune Cetatean, Opinie Publica, Societate , ONG,etc.

Nimeni nu poate promova bun simtul mai intai si apoi opniile personale , profesionale si electorale.

Totul se consuma in virtual , cu o violenta nefireasca si ingrijoratoare dar lasa pentru ca  acesta este un mod de viata. Este mai simplu sa jignesti pe cineva  fara ca x sa fie o secunda la office sau managerul lui y.  Din nefericire ,  acest comportament este cu totul si cu totul  perdant pentru evolutia si bunastarea revendicata la fiecare pas.

Educatia ….este cea care indruma pasii catre evolutie si bunul simt catre liniste si armonie. Nici o natie nu supravietuieste din critici si dezbinata decat prin unitate si respect reciproc. Votul este unul dintre instrumentele bunului simt, sinceritatea este una dintre calitatile succesului si reusita este rezultatul evolutiei.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: