Comunicat de presa MApN: Conferinta statelor participante la Conceptul Natiunilor Cadru

 

Conferinţa statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 27 august, în cea de a doua zi a vizitei la Berlin, la conferinţa statelor participante la Conceptul Națiunilor Cadru (Framework Nations Concept – FNC) în format al miniştrilor apărării din statele membre ale grupării-cadru coordonate de Germania.

Subiectul central pe agenda activității a fost reprezentat de aprobarea Raportului de progres nr. 4 al Grupării de tip naţiune-cadru coordonată de Germania (FNC), document ce reflectă evoluţiile înregistrate în cadrul inițiativei în perioada 2019-2020, precum şi activităţile desfăşurate pe cele două paliere ale iniţiativei (constituirea de mari unităţi şi domeniile de capabilităţi identificate în vederea intensificării cooperării – capability clusters).

Ministrul român al apărării naționale a reafirmat aprecierea față de eforturile Germaniei pentru implementarea iniţiativei, precum și deschiderea României față de explorarea în continuare a oportunităţilor şi avantajelor pe care initiativa le poate oferi eforturilor naționale de transformare, modernizare și adaptare a forțelor armate. În context, a fost subliniată susţinerea ţării noastre privind alinierea activităților inițiativei cu proiectele PESCO aflate în derulare la nivelul UE în vederea evitării duplicării eforturilor şi îmbunătăţirii interoperabilităţii forţelor.

 Biroul de presă al MApN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: