Societatile nationale vor slabi aliantele odata cu prabusirea acestora

Read Time1 Minute, 29 Second

Stirile tot mai clare privind stabilitatea  sunt deloc linistitoare.  Nu am putea vorbi despre fake news si teorii ale conspiratiei pentru ca nu sunt stiri confirmate sau asumate , cel mult emotionale si coincidente (conetxt, tangential, etc).

Daca pentru un posibil raspuns in cazul unui razboi mondial functioneaza deja aliante militare declarate (NATO, RUSIA-CHINA) si altele de culise , in fata  virusului si a saraciei cei mai vulnerabili cad si nu se vor ridica doar asteptand la aliante.

Resursele, interesul national,  respectul pentru lege, educatie, sanatate, cercetare, bunastare ,etc,  a luat locul pentru individualism ,  supravietuire si  iresponsabilitate.

O criza sanitara (Covid), crize umanitare ( fosta Yugoslavie, Siria, Iran, Irak, Africa, Asia) arata practic slabiciunile dezastruoase ale societatilor si umanitatii.  Cine va face alianta si cat va rezista in aceasta alianta in continuare?

Interesul militar este unul decisiv si aduna surprinzator de multi doritori.  In cazul aliantelor financiare aici este volatil si in continua aparitie – disparitie a doritorilor.

Aliantele politice sunt tinute cu greu si sunt mai pretentioase , cu efecte  apropiate falimentului ori al succesului.  Practica arata foarte clar ca desi in ciuda apartenentei la o alianta politica sau alta, decalajele sunt uriase  cu fiecare metru  de distanta.

Vechile si actualele  aliante politice,financiare si militare  declarate …cat timp vor rezista in formula acuala?

Problemele mai vechi si cele acutizate  ale unora dintre membrii acestor aliante  reclama o noua polarizare si mentalitate  de  gestionare a crizelor, de gestionare a resurselor si o reasezare  a furnizorilor – dealeri-consumatori .  Ce fel de societati tind sa apara? Ce fel de granite se vor trage si care va fi  speranta de viata ?

Prezentul material nu se doreste reclama pentru posibile organizatii sau initiative,  nu se doreste ofensa  si reprezinta observatii editoriale privind subiectul si evolutia stirilor.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: