#News247WorldPress: Ziua internațională de încheiere a impunității pentru crime împotriva jurnaliștilor

Read Time1 Minute, 39 Second

In 2013, în cadrul celei de-a 68-a sesiuni, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția A / RES / 68/163, prin care a proclamat 2 noiembrie ca “Ziua internațională de încheiere a impunității pentru crime împotriva jurnaliștilor”.

Declarația Înaltului Reprezentant Federica Mogherini în numele Uniunii Europene:

German Foreign Minister Visits Italy“Mass-media este oglinda societății noastre: dacă ea este liberă și critică, noi suntem liberi și în siguranță.

Cu toate acestea, în timp ce noi marcam Ziua Internațională in care se pune capăt impunității pentru crime împotriva jurnaliștilor, reporteri din multe țări din întreaga lume se confruntă cu un nivel tot mai mare de intimidare și violență.

Atacurile asupra jurnaliștilor nu sunt numai atacuri asupra victimelor, dar și atacuri la libertatea de exprimare și libertatea mass-media. UE se așteaptă ca autoritățile de stat să respecte pe deplin obligațiile internaționale si sa investigheze astfel de infracțiuni intr-un mod efectiv, promp si independent pentru a se asigura că atât statul cat și autorii și instigatorii non-statali ai acestui tip de violente sunt aduși în fața justiției.”

Robert William  Editor in Chief News247WorldPress :,, Jurnalismul a cunoscut de a lungul timpului intamplari tragice : asasinate in stil mafiot

comandate de catre politicieni corupti, reporteri batuti de catre fortele de ordine pentru ca transmit de la fata locului,  arestati abuziv in direct pentru ,,verificare identitate” , incarcerati datorita ,, confuziei ” si a altor motive, ucisi in zone de razboi, abuzati si jigniti pe timp de pace . Nimeni nu a ocolit media profesionista care isi aduce contributia la informarea publica, nimeni . Incepand de la sectorul bugetar si pana la ultimul cetatean … un jurnalist nu se bucura de respectul muncii sale . Desi ne dorim stiri, sa stim ce se intampla si sa fim informati, este simplu sa blamezi acesti oameni care isi fac meseria cu foarte multe riscuri.

Atunci cand deschideti televizorul, atunci cand cititi o stire sau urmariti evenimente..ganditi-va la ei…oamenii care va aduc stirea. ”

News247WorldPress

About Post Author

Robert Williams

Related Posts

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: