Prof. univ. dr. Ştefan Deaconu: Cum scriem!

Read Time4 Minute, 5 Second
Stefan DEACONU
 Prof. univ.dr. Stefan DEACONU

CV

President, Court of Internaţional Commercial Arbitration, Chamber of Commerce and Industry of Romania

Răspunzând provocării adresate de colegul meu, profesorul Lucian Bojin de la Universitatea de Vest din Timișoara, am scris un scurt articol despre modul în care scriem ca juriști.

La o simplă căutare prin intermediul motoarelor de căutare pe internet regăsim o multitudine de informații care ne învață cum să comunicăm, atât în scris, cât și verbal. Și totuși, atunci când suntem puși în situația de a scrie un text, simțim un blocaj pentru că nu știm cum să o facem astfel încât mesajul nostru să ajungă cât mai repede și în mod corect la destinatar. Dilema noastră cea mai mare este dacă mesajul nostru a fost perceput în mod corect și a convins.

Fiecare organizație sau instituție statală ori internațională își are regulile sale interne după care citește ceea ce primește. Sunt reguli privind numărul maxim de cuvinte în care trebuie să te încadrezi, reguli privind structurarea unui text, reguli privind obligativitatea prezentării unor informații fără de care textul scris nu este luat în seamă, etc. Toate aceste reguli ne obligă să cunoaștem cum este mai bine să scriem un text astfel încât mesajul nostru să ajungă la cititorul nostru și să fie unul convingător.

În acest efort de adaptare a textului astfel încât el să devină persuasiv, iată câteva reguli pe care consider că ar trebui să le respectăm atunci când scriem.

Este necesar să scriem corect gramatical

No alt text provided for this image

Scrierea corectă, din punct de vedere gramatical, a unui mesaj reprezintă un semn de respect pentru cel căruia i se adresează mesajul și o dovadă a pregătirii intelectuale a autorului acelui mesaj. De multe ori, modul în care se prezintă un mesaj este mai important decât mesajul în sine. Tocmai de aceea, o grijă deosebită atunci când scriem un text, trebuie acordată corectitudinii și acurateței limbii folosite.

Un alt aspect al scrierii corecte din punct de vedere gramatical îl reprezintă buna înțelegere a unui text și modul în care acesta este perceput. Lipsa unor diacritice sau a unor semne de punctuație pot induce în eroare sau crea confuzii. Una este să spui că vei apela la orice ,,căi de atac’’ pentru aflarea adevărului și alta este să  vorbești de ,,cai de atac’’. De asemenea, una este să spui că ai fost la ,,fața locului’’ și nu la ,,fata locului’’. Lipsa acestei acurateți gramaticale a textului poate pune autorul său în ipostaze neplăcute sau caraghioase, riscând ca textul său să nu fie luat în seamă.

Înainte de a scrie documentează-te

No alt text provided for this image

Documentarea este un pas esențial în structurarea ideilor. Ea reprezintă o latură a creației științifice și, realizată în mod conștiincios, poate conduce la aflarea informațiilor necesare scrierii unui document. În procesul de documentare ne dorim, de fapt, accesul la informație, iar informația constituie sursa învățării.

Astăzi, procurarea informațiilor este un proces atât facil, cât și dificil datorită multitudinii surselor de informare și volumului crescut de informații pe care le găsim pe piața informațiilor. Este facil pentru că sursele de informare sunt multiple, dar este dificil pentru că munca cea mai grea este aceea de a decela informațiile corecte de cele incorecte sau părtinitoare.

Adaptează textul în funcție de adresant

No alt text provided for this image

Modalitatea de scriere a unui text trebuie să țină cont și de cel căruia i se adresează respectivul text. Într-un fel te adresezi oficial unei instituții sau autorități și altfel te adresezi unui coleg sau prieten. În funcție de caracterul oficial sau neoficial al textului, putem utiliza termeni sau formule de adresare diferite. Spre exemplu, nu ne vom adresa niciodată unei persoane pe care nu o cunoaștem și îndeplinește o funcție publică la persoana a II-a singular pentru că riscăm să părem lipsiți de respect, dar nici nu vom apela la formule oficiale în dialoguri prietenești, putând fi ușor catalogați drept aroganți. Totuși, în comunicarea actuală, dacă te adresezi unei comunități mai mari de persoane care este alcătuită și din alte categorii de persoane decât juriști, uneori, este recomandabil să folosești un limbaj lipsit de formalism, cu mesaje simple, pe înțelesul tuturor.

De asemenea, în relația cu autoritățile este necesar ca textul să cuprindă argumente pertinente și concludente, dar și temeiuri juridice care să ne susțină argumentația deoarece, scopul este să obținem bunăvoința acelei autorități sau să o convingem de justețea solicitării noastre.

Mesajele să fie clare, precise și lipsite de echivoc

No alt text provided for this image

Indiferent de ceea ce scriem, fie că discutăm de un simplu mesaj sau un text tehnic (o cerere de chemare în judecată, o întâmpinare sau un memorandum pe o anumită temă) mesajele trebuie să fie clare, precise și lipsite de echivoc. De multe ori, juriștii, ca și alte profesii, uită că vorbesc pentru oameni simpli care au nevoie de sfatul lor. Or, pentru a se face înțeleși au nevoie să utilizeze un limbaj în care forța argumentației trebuie să primeze.

Mai multe citeste  AICI

Sursa: Linkedin

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: