#Breaking: CENTRUL DE VACCINARE #COVID 19 DIN SPITALUL MILITAR CENTRAL ESTE OPERAŢIONAL

Read Time1 Minute, 18 Second

Video   Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Începând de luni, 4 ianuarie, Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a devenit operaţional.
Primele 30 de doze de vaccin au sosit deja și sunt planificate pentru administrare.
Primele persoane vaccinate sunt cadrele medicale care se află angrenate, încă de la începutul acestei pandemii, în prima linie, pe frontul de luptă cu virusul SARS-CoV-2, respectiv colegii din Secțiile ATI COVID 19 din SUUMC și din Spitalul Militar ROL 2 ASLAN, din Unitatea Primire Urgență, Secția Clinică Boli infecțioase și Secția Pneumologie.
Image may contain: one or more people and indoor
Facem precizarea că, anterior vaccinării, personalul medical a fost consultat și evaluat atât din punct de vedere medical (starea de sănătate clinică și paraclinică, în prezent), în cadrul unui chestionar epidemiologic, cât și din perspectiva obținerii acceptului voluntar al acestora de a intra în acest program de prevenție și limitare a efectelor produse de COVID 19.
La acest moment, conform datelor colectate din cartografierei personalului, peste 70% din personalul unității noastre medicale și-a manifestat dorința de a fi vaccinat, sens în care unitatea noastră a elaborat un plan de imunizare etapizat, care se să permită accesul tuturor în acest program de prevenție și sănătate, program elaborat în concordanță cu respectarea tuturor măsurilor de delimitare strică a circuitelor epidemiologice, a programului de lucru și odihnă al angajaților, cu monitorizarea stării de sănătate anterior și post-vaccinare etc..
Foto: Col. Oana Ciobanu şi Daniel Iancu
Biroul Informare și Relații Publice al SUUMC

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: