General maior medic Conferenţiar universitar dr. Florentina Ioniţă-Radu, Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”: E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii

Read Time3 Minute, 23 Second
E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii
Doamna General maior medic Conferenţiar universitar dr. Florentina Ioniţă-Radu, Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, a declarat astăzi, 05.01.2021, că aproximativ 80% din personal şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina anti-COVID.
Medicul militar a spus că este foarte important să fie respectate procedurile şi mult mai important este ca oamenii să fie informaţi.
„Este foarte important să fie respectate procedurile, mult mai important este ca oamenii să fie informaţi, personalul medical, întreaga populaţie să fie informată că acest vaccin are toată încrederea şi toate elementele de siguranţă pentru a fi administrat, că în cadrul Spitalului Militar, de exemplu, aproximativ 80% din personalul medical şi administrativ şi-a exprimat dorinţa de a fi vaccinat”, a afirmat generalul maior medic Conf. univ dr. Florentina Ioniţă Radu.
Comandantul Spitalului Militar a transmis şi un mesaj de încredere în ceea ce priveşte vaccinarea şi a spus că este foarte important ca a doua doză de vaccin să se facă la timp.
„Am început ieri doar cu 20 de vaccinări, pentru că a fost prima zi şi a trebuit să ne reglăm anumite aspecte, dar vom continua şi în maximum o săptămână Spitalul Militar Central va încheia activitatea de vaccinare. Foarte important este ca oamenii să fie înştiinţaţi şi să se facă şi rapelul. Este foarte important ca a doua doză să se facă la timp. (…) În ceea ce priveşte Spitalul Militar Central şi personalul Spitalului Militar Central, transmitem tuturor un mesaj de încredere. Aveţi încredere în acest vaccin!”.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a făcut în această dimineață prima doză a vaccinului COVID, în Centrul de vaccinare amenajat în Ambulatoriul Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.
După ce a făcut vaccinul, Gheorghiță a stat, conform procedurilor 15 minute într-un salon, sub supravegherea cadrelor medicale, pentru a vedea dacă are reacții adverse la ser.
„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.
„Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a spus el.
Gheorghiță a vorbit și despre scepticismul exprimat de unii români față de vaccinarea împotriva COVID.
Cred că a fost o perioadă foarte lungă în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor negative din această pandemie. Cred că este timpul să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieţi omeneşti, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ceea ce ne-a afectat în această perioadă. Suntem după atâtea luni de pandemie mişcaţi de sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere.
Pot să vă spun în acelaşi timp că toate aceste sentimente sunt fireşti, suntem oamenii cu toţii, dar în acelaşi timp sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm familia, prietenii, colegii şi ţara”, a spus medicul, după ce s-a vaccinat.
Fotografii realizate de Col. Oana Ciobanu, Daniela Gheorghe şi Daniel Iancu

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: