Stiri si Evenimente la Ministerul Apararii Nationale

Read Time4 Minute, 27 Second
Nr. 15 22.01.2021
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară

O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a executat joi, 21 ianuarie, un zbor pentru aducerea, din Statul Qatar, a aproximativ cinci tone de materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare constând în 500 de mii seringi de 1ml și 450 de mii seringi de 3ml.

Nr. 14 21.01.2021
Avioane Eurofighter Typhoon spaniole vor ateriza la Mihail Kogălniceanu

Un detaşament al Forțelor Aeriene Spaniole, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) şi având în dotare şase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în lunile februarie și martie, împreună cu aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

Nr. 13 16.01.2021
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a executat sâmbătă, 16 ianuarie, un zbor pentru aducerea, în România, a unor materiale sanitare din Qatar necesare campaniei de vaccinare, constând în aproximativ 250 de mii de seringi și 100 de mii de ace.

Nr. 12 15.01.2021
Militari români, în misiuni în Irak

Un detașament constituit din 13 militari români participă, începând cu data de 15 ianuarie, la o nouă misiune în Irak, în cadrul operațiilor „NATO Mission Irak” (12 militari) și „Inherent Resolve” (1 militar).

Nr. 11 14.01.2021
Întâlnire a secretarului de stat Simona Cojocaru cu ambasadorul Canadei în România, la sediul MApN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut joi, 14 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet.

Nr. 10 14.01.2021
Aeronave şi radare românești la exercițiul Prime Accord

Patru aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de două aeronave F-16, o aeronavă fără pilot și două aeronave de realimentare în aer din dotarea Forțelor Aeriene ale SUA dislocate în Europa – USAFE, au participat joi, 14 ianuarie, la exercițiul aerian multinațional Prime Accord.

Nr. 9 13.01.2021
Întâlnirea ministrului apărării naționale cu președinții celor două Comisii pentru apărare ale Parlamentului

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit miercuri, 13 ianuarie, la sediul M.Ap.N. cu președinții celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cele două Camere ale Parlamentului României, senatorul Nicoleta Pauliuc și deputatul Constantin Șovăială.

Nr. 8 13.01.2021
Guvernul a transmis Parlamentului proiectul de lege pentru realizarea „Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață”

Guvernul României a transmis Parlamentului României, pentru adoptare în regim de urgență, proiectul de lege pentru realizarea „Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață” aferentă programului de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” (SIML).

Nr. 7 12.01.2021
Centrele militare au început preluarea solicitărilor pensionarilor pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Centrele militare zonale, județene sau de sector au început să preia solicitările pensionarilor militari cu vârsta de peste 65 de ani, veteranilor și văduvelor de război care își exprimă dorința de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Nr. 6 08.01.2021
MApN pregătește vaccinarea personalului eligibil pentru etapa a II-a

În pregătirea trecerii la vaccinarea personalului eligibil pentru etapa a II-a de vaccinare, estimată de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) să înceapă în a doua jumătate a lunii ianuarie, Ministerul Apărării Naționale a stabilit măsurile organizatorice pentru imunizarea voluntară a personalului militar și civil care activează în Armata României, respectiv militarii în rezervă, retragere, veteranii și văduvele de război.

Nr. 5 06.01.2021
Întrevedere a secretarului de stat Simona Cojocaru cu ambasadorul Franței în România, la sediul MApN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut miercuri, 6 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer.

Nr. 4 06.01.2021
Materiale de protecție sanitară donate Ministerului Apărării al Republicii Moldova

Ministerul Apărării Naționale a donat Ministerului Apărării al Republicii Moldova materiale de protecție sanitară, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Nr. 3 04.01.2021
Campania de vaccinare în unitățile sanitare ale MApN

Faza I de vaccinare anti-COVID-19 pentru personalul medical din unitățile sanitare ale Ministerului Apărării Naționale a debutat miercuri, 30 decembrie 2020, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, 31 decembrie 2020, la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov și Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, și, din 4 ianuarie, la celelalte spitale militare din țară.

Nr. 2 04.01.2021
Aeronave MQ-9 Reaper la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii

Un detașament alcătuit din aeronave MQ-9 Reaper și aproximativ 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, pentru următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Nr. 1 04.01.2021
Informație de presă

Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare și medic primar boli infecțioase la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, va fi vaccinat marți, 5 ianuarie, începând cu ora 9.00, la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC București.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.