Informatia este optionala pentru Opinia Publica,intre bine si rau , intre informare si dezinformare , linia rosie a fost trecuta demult

Read Time2 Minute, 40 Second

Foto: Robert Williams

Informatia audio-video- online- scrisa este o suma a comunicarii cu Opinia Publica, Puterile Statului, Administratia Publica Centrala, Administratia Publica Locala, Organizatiile ,etc.  Necesitatea Comunicarii este din cele mai vechi timpuri si odata cu lansarea acesteia la nivel global gandirea umana a inceput sa prinda curaj. Istoria arata ca omul este un mare consumator de stiri indiferent de sursa.

Fake news nu sunt produsul generatiei online sau a unor pseudojurnalisti ori postaci in social media. Stirile false pentru derutarea inamicului, propaganda radio, propaganda cinematografica si alte mijloace de informare in masa au construit stiintific ceea ce inseamna astazi ,,Comunicare”.

Ce se va intampla daca Mass Media spune stop. Ce se intampla daca audiovizualul  ramane in tacere si in intuneric ? Ce se intampla cu devoratorii de scandal, de oamenii care  se hranesc cu stiri de scandal, defaimarea, hatingul, jignirile care depasesc orice imaginatie.

Este important echilibrul si dezavuarea scandalului grotesc oferit de personaje care isi fac loc in lumile unora si cosmarul altora. Se spune ca ignoranta produce monstri insa acum lupta cu monstri este mult mai grea. Setea este problema pentru ca un bilant economic modest,  nu a adus decat ura, ori costurile vindecarii sunt infinite.

Pe cine se va arunca vina? Cine va fi vinovat zilnic pentru ca ceea ce se intampla nu mai este din vina mediei?

Lumea nu pierde timp si automat se va  reorganiza cat nu clipsesti. Polii de opinie ai unora sunt un miraj pentru altii. Nu ,NU MEDIA este cea care polarizeaza ci problemele si neajunsurile celor mai multi. Tocmai acei multi se hranesc cu astfel de scandaluri, isi exercita opinia din lumea lor si te trezesti ca votul lor este numarat si validat.

Media extrasa pentru o perioada din viata cotidiana va arata probabil disfunctionalitatile in toate domeniile.

Desi Mass Media nu este o putere a statului a visat clipa de glorie de a fi putere mondiala in ciuda detinerii monopolului informatiei si  a divertismentului insa visul este luat sfarsit. Oamenii se pare ca au alte nevoi ,institutiile sau puterile se reorienteaza si au propriile strategii, Media in online si in orice mijloace tehnice tocmai pentru a face fata concurentei venita din toate partile.

Absolut toate organizatiile private si bugetare cu un site si o echipa de comunicare este acum un trust de presa competitiv , au ceva de spus si o fac chiar mai bine. Nimeni nu vorbeste despre aceasta evolutie.

Politicul nu se mai sfieste ori se afla rusinat in fata Mass Media, Businessul, absolut nici o entitate, nimeni, pentru nimeni. De ce? Comunicarea a evoluat si poate comunica in nume propriu datorita oportunitatilor social media si a contextului pandemic, conjuctural, evolutiv .

Absolut fiecare dintre cei citati au un cont in retelele de socializare, pagina proprie prin care comunica si care exclude informatia luata la cate maini de catre Mass Media. Iata ca motivele care stau la baza limitarii, a posibilei disparitii sau diluarii rolului si a existentei Mass Media sunt solide si de luat in consideratie.

Intre bine si rau , intre informare si dezinformare , linia rosie a fost trecuta demult.

Prezentul material nu se doreste o ofensa la adresa nimanui ci doar contine observatii jurnalistice ale autorului.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: