Ziua NATO în România

Read Time1 Minute, 6 Second

Ziua NATO în România

Drapelul național al României și drapelul Alianței Nord-Atlantice vor fi înălțate pe catarg duminică, 4 aprilie, începând cu ora 9.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu ocazia aniversării Zilei NATO în România.

De asemenea, activități similare dedicate aderării României la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord se vor desfășura și în unități din municipii reședință de județ și în garnizoane locale.

Ceremonia de la sediul Ministerului Apărării Naționale va fi organizată în format restrâns, cu respectarea normelor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a MApN.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr.390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Ilustrație NATO – https://we.tl/t-L89F8tae9a

Mesaj sef SMAp – https://we.tl/t-rSVUk217sC

Interviu Mircea Geoana Jurnal militar

Mesajul ministrului apararii de Ziua NATO – 2021

Biroul de presă al MApN

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.