Serviciile din subordinea prefecturilor lipsite de suport financiar si institutional in Romania

Read Time2 Minute, 25 Second

NU de multe ori statul la coada in ploaie, in spatii insalubre si cu uzura tehnica sunt principalele cazuri de nemultumire la adresa institutiilor unde cetatenii merg pentru : impozite, audiente, pasaport,carte de identitate, examinare auto, inmatriculare, pensie ,etc.

IMPORTANT! Rezervările la Înmatriculări definitive ARGEŞ se fac NUMAI de persoane fizice pentru auto neînmatriculate în România | Universul argesean

Foto arhiva : Sediul serviciilor pasapoarte, regim permise și înmatriculări Arges

Angajatii sunt tinta nemultumirilor, tinta injuriilor , abuzului verbal, la pachet cu lipsa  de educatie a solicitantilor in ceea ce priveste curatenia, limbajul suburban si conflictele aparute ( nerespectarea randului, distantei sociale, etc)

Sute de oameni au luat cu asalt ” Serviciul Permise şi Înmatriculări ” din Argeş | Foto Press 24

O cladire mult subdimensionata cu multe probleme incepand de la compartimentare, instalatii electrice si sanitare, lipsa spatiului necesar arhivarii in conditii de siguranta astfel ca mormanele de dosare sunt un obicei in ,,birourile” angajatilor.

PUNCT DE LUCRU PENTRU ÎNMATRICULAREA VEHICULELOR LA CÂMPULUNG - ZiarExclusiv

Bugetarea, dotarea, spatiul locativ a  acestor servicii, sunt si ar trebui sa fie preocuparea prefectilor , a adminstratiei publice indiferent de natura politica si durata mandatelor. Astazi scriem in special de Arges unde trecutul serviciului permise a fost citat ca fiind unul patat insa prezentul este unul trist. Un om simplu, modest si corect managerul  actual trebuie sa lupte cu nemultumirile oamenilor, cu lipsuri materiale , umane, de logistica… si sa faca minuni.

Serviciul Pasapoarte…sediu deplorabil, conditii tehnice si de logistica imobiliara…o echipa supravietuitoare a acestor lipsuri, gasim o echipa manageriata exceptional de catre seful serviciului, o lupta de ani de zile pe  acelasi  subiect. Spatiul si conditiile!

Echipa News247WorldPress a inaintat Institutiei Prefectului Arges repetate solicitari atat telefonice cat si in scris, raspunsul fiind mutenia si convorbiri telefonice la nivel de secretariat.

Fragment solicitare

Citeste demersul complet aici

Acest material se doreste a fi unul in sprijinul cetatenilor care isi petrec timp accesand seviciile puse la dispozitie in conditii grele atat pentru solicitant cat si pentru angajat, un semnal de alarma pentru decidentii si managementul institutional.

Dincolo de numiri politice, atitudini si lipsa interesului de mai sus ,cetatenii isi doresc  normalitate, conditii decente si respecet reciproc. Numirile si de inlocuirile la conducerea unor astfel de servicii nu rezolva situatia.  Spatiile sunt aceleasi de ani de zile, oameni si cozi interminabile, stari de nervi si nerabdare.

La polul opus se observa un interes pentru managemetul institutional insa nu la fel de mare pentru schimbarea in bine a celor relatate mai sus, nu observam un dialog in ciuda eforturilor facute fara succes, media locala scrie de ani buni despre situatia acestor servicii, o agentie straina de stiri face acelasi lucru…dialogul surzilor.

Din nefericire nu doar administratia citata este surda si muta la astfel de probleme. Vom ajunge sa scriem si despre succesul, bunele practici din alte institutii.

Pana atunci nervii, rabdarea, lipsa spatiilor adecvate, a logisticii umane si materiale, a unei implicari vizibile…sunt de ghicit .

Prezentul material nu se doreste o ofensa la adresa celor citati ci un semnal de alarma si de preocupare fata de functionarea institutionala .

Pana la publicarea acestui material, doamna prefect nu a a raspuns solicitarii noastre scrise cat si telefonice.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: