Provocarile si schimbarile profunde la care lumea priveste cu teama

Read Time1 Minute, 20 Second

Efectele descoperirii focului, a organizarii sociale si institutionale, a stiintei, progresului, a revolutiei industriale, a doctrinelor politice, a configurarii ordinii regionale si globale, a presei scrise, radio, tv, cinema, internet, a explorarii universului…toate au avut efecte si influente in ziua de maine si viitorul apropiat al omenirii.

Teama este intalnita la fiecare pas. Razboaie, pandemii, focare de conflicte si coruptie, politica neinteleasa pentru cea mai mare parte a lumii.

Desi aflata la un nivel de tehnologie si resurse superioare tuturor perioadelor trecute ale omenirii, problemele parca sunt mai grele si de nerezolvat.

Revolutia tehnologica avanseaza cu viteza luminii in ciuda oponentei majoritar umane si sociale. Legile devin mai represive atat financiar cat si social, neincrederea atinge cote paroxiste si …rezultatele sunt oarecum haotice.

Distanta, granita, zidurile ,sunt din ce in ce mai inalte intre institutii, societate, politic, tari, popoare. Societatile care nu au inteles ca aliantele se fac si se desfac repede datorita conjuncturii, sunt privite ca deriva si victime sigure. Oamenii sunt in fata unor mari schimbari si provocari, asemenea inaintasilor  atunci cand, au avut de infruntat progresul si inovatia ori regresul.

Este mai finantabil si profitabil  haosul, coruptia, crima, razboiul, conflictul , traficul de persoane si alte activitati decat…pacea, bunastarea, educatia, inovatia, calitatea umana, viziunea si altele mai bune decat raul si distrugerea adusa la pachet.

Exista religie, credinte, biblie, legi, tratate, organizatii guvernamentale globale, regionale, nici una dintre acestea nu a reusit sa stopeze raul si problemele lumii.

Prezentul material contine observatii jurnalistice si nu se doreste o ofensa ori imixtiune la adresa celor citati.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: