Cariera politica si bugetara mai atractiva decat cea organizationala privata

Read Time1 Minute, 39 Second

Mediul privat nu mai este de mult un mediu atractiv in privinta carierei profesionale. In comparatie cu mediul politic si bugetar care este ciuruit practic de nevoia oportunista, in care calitatea umana si profesionala merge pana la indoeilnic si dezastru, in mediul privat nu sunt permise astfel de greseli si obiceiuri.

Sectorul bugetar este exclusiv bazat pe oportunitate si de foarte putine ori pe transparenta ori management de succes. Impartit pe categorii de functionari ,inalti demnitari si restul lumii, sectorul bugetar nu are frica falimentului in comparatie cu mediul privat.

La un scurt sondaj in randul viitorilor aspiranti, nu mica mirarea a fost sa gasim optiuni de genul : politist, procuror, doctor, avocat …si un singur viitor antreprenor. Motivele sunt fireste personale si mai putin constientizate profesional. Nici unul dintre tinerii intrebati nu au stiut o virgula din legile si actele normative care reglementeaza profesiile la care aspira, locatia centrala a institutiilor respective (Academia de Politie, INM , SNG,ETC).

Despre antreprenoriat? Nimic. Ce se intampla in viata joburilor private?

La polul opus exista oportunismul si acelasi servilism, joburi ocupate la nivel inferior prin ,,recomandarea si aducerea directa” a unuia de catre celalalt, a unei stari de stress continuu prin ramanerea ,,grupului” si plecarea noilor veniti din diferite motive cum ar fi : neintegrarea, comunicarea deficitara, volumul mare de munca in raport cu membrii grupului ,etc.

Sarcinile concetrate pe profitul maxim, cu orice pret  contureaza un caracter al echipei de executie …fara sentimente si fara slabiciuni,  ori scrupule, in raport cu clientii. Observatiile din acest domeniu vor face obiectul unor continui editoriale in perioada urmatoare.

Viata din mediul privat nu incurajeaza pana la mid management (in raport cu personalul subordonat) nici un fel de atractie. Astfel ca inclinatia pentru joburile si bugetare si politice este un factor determinant in intretinerea coruptiei, a traficului de influenta, a unui seviciu defectuos si colector de bunuri sau foloase necuvenite.

Observatiile nu isi doresc incriminarea ,ofensa ori imixtiune in activitatea mediilor citate.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: