IPJ Calarasi: ,,Raportat la anul 2020, județul Călărași are o medie scăzută a criminalității 2,13.” (interviu)

Read Time1 Minute, 54 Second

,,Project Enforcement” al carui deziderat este Educatia Juridica si informare a Societatii , de cunoastere privind managementul institutional din sistemul de ordine publica, continuam astazi cu Inspectoratul de Politie Judetean Calarasi.

Intrebarile vizeaza aspecte manageriale, logistica, legislatie, viziune, politica institutionala, etc. Multumim pentru cooperare si va indemnam pe dumneavoastra beneficiarii  respectarii ordinii publice la suport civic.

La nivelul inspectoratului media de vârstă a polițiștilor este de 37,1 ani. Astfel, media de vârstă scăzută reprezintă un atu pentru instituție atunci când este vorba de modul de implicare al tinerilor, dorința acestora de afirmare și de dezvoltare a carierei de polițist.

În ceea ce privește problemele cu care se confruntă instituția la acest moment, principala dificultate pe care o resimțim este lipsa de personal la nivelul tuturor structurilor, datorată pensionărilor în rândul cadrelor și capacității restrânse a școlilor de ofițeri și agenți, de a asigura un număr suficient de mare  absolvenți care să acopere deficitul creat. Având în vedere acest aspect, conducerea M.A.I. a aprobat încadrarea din sursă externă a aproximativ 5.000 de posturi. Sperăm ca la sfârșitul anului deficitul de personal să fie mai mic și astfel să nu mai fie nevoie de un efort suplimentar permanent din partea celorlalți colegi pentru a suplini deficitul de polițiști.

În urma analizării situațiilor statistice și al infracționalității din punct de vedere al siguranței cetățeanului, raportat la anul 2020, județul Călărași are o medie scăzută a criminalității (2,13).

Referitor la relația cu mass media și societatea civilă putem afirma că aceasta este una bună, desfășurându-se în condiții de normalitate, existând un dialog permanent și sprijin din partea noastră în limita competențelor conferite de lege.

Cu privire la parteneriatul dintre inspectorat și comunitate acesta are valențe pozitive, manifestându-se prin diverse consultări, participări la diferite evenimente importante pentru aceasta, dar și prin preocuparea rezolvării unor probleme cu care comunitatea se confruntă.

În continuare principalul obiectiv al I.P.J. Călărași este siguranța cetățeanului, sub toate aspectele sociale, respectiv protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră, siguranţa transporturilor și asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competența informațiilor de interes public.

Citeste integral Interviu IPJ Calarasi

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: