Educatia Juridica devine obligatorie incepand cu anul scolar 2022

Read Time1 Minute, 41 Second

Agentia Britanica de Stiri News247WorrldPress saluta votul de ieri dat in Senatul Romaniei privind educația antreprenoriala, financiara și juridica ca materii de studiu obligatorii, începând cu anul școlar viitor. Legea va intra in vigoare dupa promulgarea de catre Presedintele Romaniei si publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

Ora 16:05 a sedintei este momentul anuntului facut de catre doamna Anca Dragu, Presedintele Senatului Romaniei.

In calitate de camera decizionala Senatul a adoptat legea modificarea Legii educației naționale nr.1/2011

Cititi aici proiectul de lege

Agentia Britanica de Stiri a facut demersuri si diligente institutionale, a implementat in perioada 2015 si pana in prezent primele proiecte de Educatie Juridica si Comunicare in parteneriat cu: Curtea de Apel Pitesti, Baroul Arges,ISJ,  Consiliul Judetean Arges, Prefectura Arges, DGASPC Arges, IPJ Arges. .

Link: project-education

Dezbatere Educatie Juridica Pitesti 5 Mai 2017 initiata de catre News247WorldPress

In prezent functioneaza Proiect Educatie Juridica Arges II cu termen final 2023 si Proiect Comunicare,Branding, Imagine, Educatie Media, pe perioada nedeterminata.

In acest context beneficiarii proiectelor, scolile si liceele din Pitesti si judet, au accesat in mod gratuit activitati de educatie juridica prin prezenta domnului judecator dr.Rebeca Ion de la Curtea de Apel Pitesti, avocati din Baroul Arges si Educatie Media-Comunicare prin participarea echipei News247WorldPress.

Dezideratul educatiei juridice, antreprenoriale, financiare, a constituit inca de la inceputul diligentelor noastre solutia pentru o noua generatie de tineri educati.

Salutam toate eforturile facute in tara de catre doamna avocat Mihaela Olaru prin Proiectul ,,Viata fara Violenta”, VeDem Just, JURIDICE.ro ,CSM, cat si eforturile facute in Proiectele Pilot Arges unde profesorii si elevii au inteles ca acesta este viitorul educatiei lor.

,, Aceasta veste este desigur un rezultat firesc al muncii acestor ani, a unei credinte in ceea ce facem si a unor oameni hotarati. Multumesc tuturor care au sustinut aceste idei si sustin in continuare educatia.” Robert Williams ,Editor in Chief News247WorldPress.

Articol publicat  si pe JURIDICE.ro

By

News247WorldPress

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: