Prof.univ.dr. Stefan Deaconu: ,,Educația este un element esential pentru fiecare dintre noi și recomand tuturor să investească în educația lor în mod continuu.”

Read Time2 Minute, 0 Second

Interviurile News247WorldPress continua cu oamenii model de succes profesional, academic si de integritate. Astazi prin amabilitatea domnului prof.univ.dr. Stefan Deaconu  intrebarile noastre au gasit  raspunsuri pe care le cautam cu totii. Pentru mediul academic domnul prof.univ.dr. Stefan Deaconu este de neinlocuit, datorita activitatii domniei sale de cercetare si continua contributie adusa stiintelor juridice prin materia drept constitutional, actvitati editoriale, didactice,domnia sa  fiind cadru didactic la Universitatea Bucuresti.  Preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (2015-prezent), o lunga si prestigioasa lista de member si lucrari stiintifice , autor al unor lucrari indraznete si necesare.

 Foto: Prof.univ.dr.Stefan Deaconu

  1. Stimate domnule Stefan Deaconu, cine sunteti dumneavoastra?

Îmi place să mă consider un om obișnuit care își face meseria cu pasiune și bună-credință. După finalizarea studiilor universitare la Facultatea de Drept a Universității din București m-am specializat continuu atât în țară, cât și în străinătate. Am profesat meseria de jurist atât în calitate de profesor, cât și în calitate de jurist și avocat. În momentul de față sunt avocat în Baroul București, profesor de drept constituțional la Facultatea pe care am absolvit-o și de 6 ani îndeplinesc și funcția de președinte a Curții de arbitraj comercial international de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. De-a lungul timpului am îndeplinit și alte funcții, unele publice (consilier prezidențial pe probleme juridice al Președintelui României între 2005-2012), iar altele private (președinte al Comisiei de arbitraj din cadrul Comitetului national ICC între 2016-2018).

  1. Sunteti profesor pentru o disciplina fundamentala functionarii statului, cum vedeti contextul ultimilor ani in materie de constitutionalitate?

Da. Așa cum spuneam, sunt profesor de drept constitutional la Facultatea de Drept a Universității din București de peste 20 de ani și îmi place ceea ce fac. Faptul că în ultimii ani se tot discută despre Constituție, ca lege fundamentală, are atât o parte pozitivă, cât și o parte negativă. Partea pozitivă constă în faptul că oamenii au înțeles că într-o democrație legile trebuie să fie cele care primează și nu voința individuală a unei persoane sau grup de persoane. Partea negativă este reprezentată de faptul că legile nu sunt totdeauna respectate și, mai grav, nu sunt respectate de către cei care le fac.

Continuare interviu pe JURIDICE. ro 

Vezi cv Stefan Deaconu

By

Robert Williams

Editor in Chief

David William

Editor

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: